27.1.21

Κυριάκος Παπακουρτάκης...


Θανάσης Καρτερός

Μία από τις έννοιες του προστάτη είναι εκείνη που ο Καραμανλής απέδωσε βλάσφημα μεν, γλαφυρά δε, με τη λέξη νταβατζής. Ο άθλιος τύπος, δηλαδή, που διαθέτει προς πώληση και ενοικίαση ανθρώπινα όντα και μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να επιβάλλεται σ’ αυτά. 

Να διατάζει τι... θα κάνουν, πώς θα το κάνουν, με ποιον θα το κάνουν για να έχει ο ίδιος τα μεγαλύτερα οφέλη. Αλλά, όλα κι όλα. Τα ανθρώπινα υποζύγια που τον υπηρετούν τα προστατεύει έναντι παντός τρίτου. Είναι ατομική του ιδιοκτησία, πώς το λένε. Εξ ου και ο πιο πολιτισμένος από αυτόν του νταβατζή χαρακτηρισμός του «προστάτη».

Η Ν.Δ., σοβαρό συντηρητικό κόμμα σε παλιότερες εποχές, κρεμούσε, για όποιον θυμάται, στον πάσσαλο της ατίμωσης το καθεστώς της διαπλοκής και τους νταβατζήδες -συγγνώμη, τους προστάτες- στα ΜΜΕ. Τελευταία, όμως, κάτω από την προστατευτική ηγεσία του Μητσοτάκη, μας προέκυψε αυτό ακριβώς που κατάγγελλε. Προστάτης και η ίδια!  Όσους δημοσιογράφους έχει βάλει με διάφορους τρόπους στο χέρι δεν τους αφήνει απροστάτευτους. Τελευταίο παράδειγμα: μόλις ο Τσίπρας κατέθεσε την αγωγή εναντίον των δύο αυτουργών της αθλιότητας του Σουνίου, έσπευσε να τους υπερασπιστεί.

Σαν πονηρός και σύγχρονος προστάτης, όμως, δεν μπλέκει με τη λασπουριά των αυτουργών και τον Ποινικό Κώδικα. Μπα. Δεν είμαστε στην εποχή της Τρούμπας. Ο προστάτης κυκλοφορεί στα σαλόνια, δεν κατεβαίνει στον βούρκο. Ως εκ τούτου, δεν χολοσκά στη σχετική ανακοίνωση για την αθωότητα του Παπαχρήστου και του Κουρτάκη. Ας καθαρίσουν μόνοι τους τα σκατά. Χολοσκά, όμως, με το 1 εκατομμύριο που ζητάει ο Τσίπρας από τον καθένα τους. Διότι, λέει η Ν..Δ (!), έτσι πάει να τους εξοντώσει οικονομικά. Να εκφοβίσει τους γενναίους που τα βάζουν μαζί του.  Όπερ έδει δείξαι.

Θα ήταν κωμωδία αν δεν συνδεόταν με την τραγωδία της εδώδιμης ενημέρωσης. Ο Μητσοτάκης αναδείχτηκε στα χρόνια της χολέρας βασιλιάς, δικτάτορας, Θεός και παντοκράτορας. Εθνικός χορηγός πάσης συκοφαντίας και ηθικός αυτουργός κάθε δολοφονίας χαρακτήρα. Ακόμα και του Σαμαρά! Λογοκριτής και διώκτης της δεοντολογίας, της δημοσιογραφίας, και των δημοσιογράφων. Τώρα, έτσι που κατάντησε την ενημέρωση και κάποια συστημικά ΜΜΕ, τον καμαρώνουμε σε νέο ρόλο. Κυριάκος Παπακουρτάκης. Ο προστάτης των προστατών!...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: