29.1.21

Βαρύ κλίμα στην Κατεχάκη...


Αν και ο Κυρανάκης ήταν ο μόνος που το παραδέχθηκε δημόσια, στη ΝΔ υπήρξε αρκετή παρασκηνιακή γκρίνια για την απόφαση της Αστυνομίας να μην διαλύσει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, παρά την εμφανή απαξίωση της διαταγής του αρχηγού της... Αστυνομίας για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. 

Ως εκ τούτου, πολλοί χθες διερωτώντο τί… νόημα είχε αυτή η διαταγή και έψαχναν να βρουν ποιος είχε τη «φαεινή» ιδέα για την αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος. Βεβαίως, κοινό τόπο αποτελεί ότι ο στρατηγός Καραμαλάκης αποκλείεται να έλαβε μία τέτοια πρωτοβουλία, χωρίς προτέρα συνεννόηση -ή ακόμη και παρότρυνση- με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ήτοι με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Έτσι, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος διαμορφώνεται βαρύ κλίμα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αφού οι διαδηλωτές ουσιαστικά αψήφησαν επιδεικτικά την απαγόρευση που είχε θέσει η κυβέρνηση. 

Το θέμα, μάλιστα, δεν τελειώνει για κάποιους εδώ, αφού στο παρασκήνιο έχει ζητηθεί να υπάρξει στέλεχος που «θα αναλάβει την ευθύνη». Και επειδή προφανώς ο Χρυσοχοΐδης δεν μας έχει συνηθίσει σε παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας, οι αναγνώστες του Neo δε θα πρέπει να αποκλείσουν το ενδεχόμενο είτε να την «πληρώσει» ο αρχηγός της Αστυνομίας, είτε να βρεθεί κάποιος άλλος συναρμόδιος αξιωματικός για να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: