21.1.21

Πώς και πότε θα εμβολιαστούν οι κάτοικοι των νησιών...


Οι τέσσερις φάσεις...

 Σε τέσσερις φάσεις θα διεξαχθούν οι εμβολιασμοί στα νησιά. 

 Συγκεκριμένα η πρώτη φάση προβλέπει... 18 νησιά με νοσοκομειακές μονάδες, η δεύτερη 12 νησιά με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων, η τρίτη φάση 19 νησιά με πληθυσμί από 1.000 έως 3.500 και η τέταρτη φάση στα νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχο Αρίστος Περρής η πρώτη φάση περιλαμβάνει τα νησιά: Ρόδο, Κέρκυρα, Λέσβο, Χίο, Κω, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Σάμο, Λευκάδα, Σύρο, Νάξο Θήρα, Λήμνο Κάλυμνο, Κύθηρα, Ικαρία, Λέρο και Κάρπαθο. 

 Οι εμβολιασμοί σε αυτά τα νησιά θα ξεκινήσουν από τις 28/1 για μόνιμους κατοίκους άνω των 80 ετών και θα συνεχιστεί για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. 
 Η μεταφορά θα γίνει: 
 -Αεροπορικώς με τακτικές πτήσεις αεροπορικών εταιρειών
 -Ακτοπλοϊκώς με τακτικά δρομολόγια 

 Στη δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν τα νησιά με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων τα οποία είναι: Σαλαμίνα, Θάσος, Πάρος Αίγινα, Ανδρος. Τήνος, Σκόπελος, Μήλος, Μύκονος, Πόρος. Σπέτσες και Σκιάθος.
 Η έναρξη θα γίνει στις 10 Φβρεουαρίου.

 Η μεταφορά θα γίνει:
 -Αεροπορικώς με τακτικές πτήσεις αεροπορικών εταιρειών -Ακτοπλοϊκώς με τακτικά δρομολόγια -Όπου απαιτείται με σκάφη του ΛΣ Η τρίτη φάση περιλαμβάνει 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 έως 3.500 κατοίκους. 
 Η έναρξη εμβολιασμών για μόνιμους κάτοικους θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου 2021 και η μεταφορά ως εξής:

 -Αεροπορικώς με τακτικές πτήσεις αεροπορικών εταιρειών 

-Ακτοπλοϊκώς με τακτικά δρομολόγια

 -Όπου απαιτείται με σκάφη του ΛΣ Στην τέταρτη και τελευταία φάση για τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων, ο εμβολιασμός θα γίνει σε συνεργασία με Υπ. Εσωτερικών και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για επιθυμούντες κατοίκους άνω των 18 ετών. 

Εκτιμώμενη ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο 2021. Η μεταφορά θα γίνει ως εξής:
 -Αεροπορικώς με μέσα του ΓΕΕΘΑ και της ΓΓΠΠ 
 -Ακτοπλοϊκώς με σκάφη του ΛΣ... 

 ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: