3.1.21

Νέα Ορλεάνη: Βανδάλισαν δύο έργα του Banksy... Δύο έργα του διάσημου καλλιτέχνη, το The Umbrella Girl και το The Gray Ghost, τα οποία δημιουργήθηκαν το 2008, βανδαλίστηκαν με κόκκινες μπογιές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.   

Οι... κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης αναστατώθηκαν όταν είδαν τις φθορές στα δύο γκράφιτι του καλλιτέχνη. Μάλιστα από κάτω υπήρχε το κείμενο «Team Robbo» και «King Robbo». «Το κορίτσι με την ομπρέλα», που είναι στην οδό Rampart Street, καλύφθηκε με έντονη κόκκινη μπογιά και άγνωστοι έγραψαν πάνω «King Robbo». Το συγκεκριμένο έργο του Banksy λέγεται ότι δημιουργήθηκε για να καταδικάσει την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει την πόλη από τον τυφώνα Κατρίνα.  


 Το «γκρίζο φάντασμα» στους δρόμους Clio και Carondelet δείχνει έναν άνδρα να βάφει γκρι τα λουλούδια. Έχει βανδαλιστεί και αυτό με μπογιά και με το κείμενο «Team Robbo».  

 Πιστεύεται ότι οι επιθέσεις του «Robbo» έγιναν από κάποιον που ήθελε να «εκδικηθεί» για τον street artist, King Robbo, ο οποίος πέθανε το 2014. Ο Banksy είχε πυροδοτήσει μια δημόσια διαμάχη μεταξύ τους για ένα έργο.  


 Ο Carlos Fundora, ένας τοπικός ξεναγός δήλωσε στη New York Post: «Οι άνθρωποι της Νέας Ορλεάνης έχουν χάσει πολλά φέτος λόγω της πανδημίας και αυτό το δημόσιο έργο τέχνης ήταν αφορμή για ελπίδα και χαρά για πολλούς από αυτούς».  


 Η απώλεια είναι πραγματικά αισθητή στην κοινότητα, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα που βανδαλίστηκαν ως ένα βαθμό θα αποκατασταθούν τελικά από ειδικούς. 


Πηγή lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: