3.11.19

Tώρα ζητάει συγγνώμη ο Τζόνσον...


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία με τον Μπόρις Τζόνσον να προσπαθεί να υιοθετήσει ένα διαφορετικό προφίλ και να επαναφέρει την εικόνα του...
σκληρού οπαδού του Brexit.

«Αποτυχία» χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις παρατάσεις ως «επώδυνες» επειδή έχουν φέρει αβεβαιότητα στη χώρα, ενώ ζήτησε «συγγνώμη» από τους Τόρις για την εξέλιξη αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον είχε δηλώσει ότι προτιμά να βρεθεί «νεκρός σε ένα χαντάκι» παρά να πάρει παράταση για το Brexit, όμως οι συνθήκες και μία σειρά από κοινοβουλευτικές ήττες τον ανάγκασαν να μην προχωρήσει σε αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ολοκληρώσουμε το Brexit. Η διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα είναι πως μόνο αυτή η κυβέρνηση προσφέρει μια έτοιμη συμφωνία και αποχώρηση άμεσα, στα μέσα Δεκέμβρη, εάν είμαστε τυχεροί αρκετά ώστε να έχουμε πλειοψηφία».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το ένα το κοινό θα πρέπει να τον εμπιστευθεί πως θα τηρήσει τις υποσχέσεις του, με τον Μπόρις Τζόνσον να επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για την παράταση στο κοινοβούλιο και την τροπολογία που είχε ψηφίσει.

Απάντησε εκ νέου στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι κάνει λάθος όταν πιστεύει ότι η παρούσα συμφωνία θα δημιουργήσει προβλήματα στην εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου – ΗΠΑ.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των Τόρις και του Νάιτζελ Φάρατζ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρόταση στον ακροδεξιό οπαδό του Brexit να αναλάβει πόστο στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, πάντως, ο ίδιος ο Φάρατζ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο επικεφαλής του κόμματος για το Brexit δήλωσε στο BBC «το σκέφτηκα πάρα πολύ αυτό: Πως θα υπηρετήσω καλύτερα τον σκοπό του Brexit; Να βρω μια έδρα και να προσπαθήσω να με βάλω στο κοινοβούλιο ή θα υπηρετήσω τον σκοπό αυτόν καλύτερα διασχίζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο από άκρη σε άκρη υποστηρίζοντας 600 υποψήφιους, και αποφάσισα ότι το δεύτερο είναι το σωστό».

Σταθερό προβάδισμα για τους Τόρις
Στη μάχη της κάλπης, νέα δημοσκόπηση καταγράφει σημαντική διαφορά για το Συντηρητικό Κόμμα το οποίο προηγείται των Εργατικών με διαφορά 8 έως 17 μονάδων.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, ενώ πιο πίσω είναι το κόμμα του Φάρατζ και οι Πράσινοι...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: