26.11.19

Κι όμως, δεν φταίει... ο Κικίλιας για τα ρουσφέτια...

Πολλοί «γαλάζιοι» δεν κρύβουν την ενόχληση και την απογοήτευσή τους για τη στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων, αφού το όργιο ρουσφετιών και η...
κομματοκρατία καλά κρατούν. Μάλιστα, στο παρασκήνιο, τις περισσότερες βολές δέχεται ο υπουργός Υγείας, που έχει όντως και την ευθύνη της υπογραφής.

Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν ο βουλευτής Καστοριάς ομολογεί ότι ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι... κουμπάρος και ρουσφέτι του, όταν ο 81χρονος υπέργηρος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας λέει ότι... θα προτιμήσει την αμοιβή του διοικητή από την σύνταξή του ή όταν οι πρόεδροι ΝΟΔΕ Άρτας και Πρέβεζας που διορίστηκαν... διοικητές «σταυρωτά», σε Πρέβεζα και Άρτα; Ή μήπως το ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Καρπενησίου είναι... κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη;

Πέραν των «γαλάζιων», το θέμα προφανώς «σηκώνει» και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταλήγει σε σχετική ανακοίνωσή του ως εξής: «Μιας και ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε επί λέξει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί «στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο», περιμένουμε να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας για το όργιο ρουσφετιών και να ακυρώσει τους προκλητικούς αυτούς διορισμούς».

Πάντως, ο Neo είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ελάχιστοι εκ των διοικητών ήταν προσωπικές επιλογές του υπουργού Υγείας. Αντιθέτως, τα περισσότερα «μπιλιετάκια» έρχονταν από το Μαξίμου και από άλλους ισχυρούς παίκτες του συστήματος εξουσίας. Ως εκ τούτου, μην... πυροβολείτε τον Κικίλια!..

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: