28.11.19

Τα θετικά και τα αρνητικά του Πέδρο Μαρτίνς...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (01/12) και έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα, σύμφωνα με το οποίο το αποτέλεσμα του ντέρμπι ίσως και να κρίνει το μέλλον του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των...
«ερυθρολεύκων». Μέχρι στιγμής το έργο του Πορτογάλου τεχνικού διαθέτει θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία τα οποία καταγράφει η «Live Sport».

Τα συν του Μαρτίνς

Κύριο πλεονέκτημα του προπονητή του Ολυμπιακού είναι ότι έχει εμφυσήσει στους «ερυθρόλευκους» μία αγωνιστική ταυτότητα, η οποία διαθέτει επιθετικό προσανατολισμό με ανταγωνισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επιπλέον την περσινή σεζόν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του Πειραιά στη φάση των «32» του Europa League αποκλείοντας ομάδες όπως η Μπέρνλι και η Μίλαν. Οι νίκες εκείνες ήταν επίσης και ευρείες. Συγκεκριμένα 3-1 τους «ροσονέρι», 4-0 και 3-1 τη Λουκέρνη, και 3-1 την Μπέρνλι.

Τη φετινή περίοδο ο Ολυμπιακός κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Champions League μετά από τρεις προκριματικούς γύρους. Μάλιστα, η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε δίχως μία ήττα. Τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προοδεύσει αγωνιστικά κάτι που φαίνεται από το πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Τότεναμ, όπως και στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τους Λονδρέζους και την Μπάγερν.

Τα πλην του Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς φαίνεται να έχει αδυναμίες στον καθορισμό προτεραιοτήτων. Σύμφωνα με τη «Live Sport», στο Λονδίνο έδειξε ότι θέλει τη νίκη παρά το ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ, ενώ με τον Ερυθρό Αστέρα η σκέψη του ήταν στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίζει θέματα στη διαχείριση του παιχνιδιού στην εξέλιξη του. Στο Λονδίνο άργησε να παρέμβει μετά τη γρήγορη ισοφάριση στο β΄ ημίχρονο, ενώ στο Βελιγράδι αντέδρασε όταν πια η σέρβικη ομάδα είχε κάνει την ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός επιπλέον παρουσιάζει διαφορετική εικόνα στα εντός σε σχέση με τα εκτός έδρας ματς, δείχνοντας ότι ο Μαρτίνς δεν μπορεί να διορθώσει θέματα νοοτροπίας που τυχόν διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές του. Τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» του Πορτογάλου έχουν αδυναμίες στα ντέρμπι, κάτι που φάνηκε έντονα στα περσινά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ (1-1 στο Καραϊσκάκη, 1-3 στην Τούμπα)...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: