2.11.19

Μερικοί είναι πιο... ίσοι από τους άλλους...

Ο πολύ νέος Ποινικός Κώδικας, που κατατέθηκε στη Βουλή πριν καλά καλά ισχύσει ο μόλις τεσσάρων μηνών νέος Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνει πολύ καθαρά τις προθέσεις της Ν.Δ. και...
όσων έσπευσαν εξαρχής να στηλιτεύσουν το έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Με τρία νέα μέλη διορισμένα από την κυβέρνηση, η ίδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή αποφάσισε ότι για να αμνηστευτούν εκ των υστέρων ή και προκαταβολικά όλα τα τραπεζικά στελέχη, μπορεί άνετα να καταστρατηγηθεί το Σύνταγμα και το άρθρο 4 που επιβάλλει ισονομία και ισότητα για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες.

Ενώ, λοιπόν, μετά τις διαμαρτυρίες -κατά κύριο λόγο- των εισαγγελικών λειτουργών, η επιτροπή αναγκάστηκε να αποσύρει τη διάταξη που έκρινε ως απαραίτητη την έγκληση (μήνυση) των διοικήσεων όλων των φορέων και των ιδιωτών (πλην του στενού Δημόσιου) για να ασκηθούν διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με ταυτόχρονη κατάργηση της αυτεπάγγελτης δίωξης, τώρα εξαιρούνται μόνο οι τράπεζες από το αυτεπάγγελτο.

Ολοι οι άλλοι φορείς και ιδιώτες θα διώκονται αυτεπάγγελτα, αλλά όχι τα τραπεζικά στελέχη!

Πρέπει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός και πρώην δικαστικός λειτουργός Δημήτρης Κράνης να εξηγήσουν, όχι προφανώς στους βουλευτές των κομμάτων και στα ΜΜΕ που πήραν τα θαλασσοδάνεια, αλλά στους υπόλοιπους και κυρίως στους πολίτες για ποιο λόγο ειδικά τα τραπεζικά στελέχη θα έχουν παντοτινή ασυλία.

Πρέπει να εξηγήσει όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και τα έγκριτα στελέχη της νομοπαρασκευαστικής, τι μεσολάβησε ώστε να φτάσουν στο σημείο, αντί να διορθώσουν τις νέες διατάξεις, να αποδεχτούν κραυγαλέα αντισυνταγματικές αλλαγές και με ποια σκοπιμότητα.

Ο διορθωμένος επί Ν.Δ. Ποινικός Κώδικας, εκτός από το άρωμα της άκρατης ποινικοποίησης -στο όνομα του «νόμου και της τάξης»- όχι μόνο πράξεων, αλλά και προθέσεων ή και απλών δημόσιων διαμαρτυριών, αποπνέει και το γνωστό άρωμα της αδιαφάνειας και της ατιμωρησίας όσων διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.

Οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν, την ώρα που οι πολίτες στέναζαν από τα μνημόνια, την ώρα που τα στελέχη τους έδιναν με «αέρα» τα θαλασσοδάνεια, τώρα ανταμείβονται από την κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς και από τους έγκριτους της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: