12.11.19

Άγριος καβγάς Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή...

Με χαρακτηρισμούς και εκατέρωθεν αντεγκλήσεις για τις ευθύνες αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και το εκρηκτικό κλίμα συνολικά στα πανεπιστήμια ενόψει και του τριημέρου του πολυτεχνείου, διασταύρωσαν τα...
ξίφη τους στην Βουλή, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Την αρχή έκανε με την τοποθέτησή του ο κ. Φίλης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί εντάσεις προκειμένου να αποφύγει τα αδιέξοδα της πολιτικής της στο μεταναστευτικό.

«Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να κάνει σύνδεση ανάμεσα στο έγκλημα, την τρομοκρατία και στα κοινωνικά φαινόμενα των μπαχαλάκηδων. Πως μπορούμε να συγκρίνουμε τη τρομοκρατία με άλλα φαινόμενα καταδικαστέα αλλά όχι τέτοια. Φτιάχνουμε χώρο για στρατολόγηση τρομοκρατών;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «ν’ αλλάξει την ατζέντα η κυβέρνηση θέλει! 100 μέρες έχει αποτύχει να διαχειριστεί το προσφυγικό! 9 στους 10 πολίτες είναι εναντίον της κυβέρνησης στο προσφυγικό! Και η κυβέρνηση αλλάζει ατζέντα! Έχουμε ατζέντα χωροφύλακα».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης σημείωσε πως η κυβέρνηση εμφανίζει τα πανεπιστήμια ως κέντρα ανομίας, με γιάφκες «τρία ρόπαλα που βρήκε». Μάλιστα απηύθυνε έκκληση στην υπουργό να εγγυηθεί ότι η αστυνομία δεν θα αναλάβει πρωτοβουλία χωρίς να βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση μαζί της.

«Όχι προ τετελεσμένων γεγονότων! Επί 5 χρόνια υπήρξε δημοκρατία στην εκπαίδευση, δεν διώξαμε κανέναν και φαινόμενα ανομίας τα αντιμετωπίσαμε χωρίς επικοινωνιακό σόου! Γιατί καταφεύγετε σε αυτή την τακτική! Είστε υπόλογη και υπεύθυνη για ότι και αν συμβεί κ. Κεραμέως ενόψει τριημέρου», είπε.

Απαντώντας, η κ. Κεραμέως τόνισε πως τα όσα βρέθηκαν στην επιχείρηση της αστυνομίας καταδεικνύουν αποτελούν μια τρανή απόδειξη της αναγκαιότητας της κυβερνητικής ρύθμισης για το άσυλο.

«Δεν επιτρέπεται τα πανεπιστήμια να είναι ορμητήρια βίας και ανομίας! Αλγεινή εντύπωση για το ότι δεν είχε κουβέντα να πει ο κ. Φίλης την Κυριακή γι’ αυτή την επιχείρηση για το ότι βρέθηκε εξοπλισμός τέτοιος στο πανεπιστήμιο, ότι εισέβαλαν κάποιοι στο πολιτικό μου γραφείο! Τα άλλα κόμματα είχαν το σθένος να καταδικάσουν! Εσείς κουβέντα, για τον εξοπλισμό! Αλλά όλως τυχαίως χθες ξαφνικά βρέθηκαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινούν σε διαδήλωση για τους φοιτητές!», είπε αρχικά και πρόσθεσε με νόημα: «δημιουργείτε εντάσεις που πήγατε στο πανεπιστήμιο και ον κάμερα σας αποδοκίμασαν οι ίδιοι οι φοιτητές που σας είπαν ότι δεν έχετε θέσει εκεί».

Η υπουργός Παιδείας συνέχισε λέγοντας πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως ως κυβέρνηση υπέθαλπτε συμπεριφορές όπως αυτές της ΑΣΟΕ, κατηγορώντας τον κ. Φίλη πως δεν έχει πει κουβέντα για το αν τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν κράνη ρόπαλα και κουκούλες.

«Η θέση του κ. Φίλη είναι δυσμενής γιατί πήγε στην ΑΣΟΕ και τον αποδοκίμασαν! Η διαφορά ΝΔ και ΣΡΙΖΑ είναι ότι για τη ΝΔ το να βρίσκονται ρόπαλα, κράνη και πέτρες είναι απαράδεκτο, για τον Φίλη είναι κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων», τόνισε και πρόσθεσε: «είναι αδιανόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την βία».

Κάπου εκεί και εν μέσω αναστάτωσης εντός της αίθουσας της επιτροπής, η κ. Κεραμέως εξήγησε πως η πόρτα της εισόδου στην ΑΣΟΕΕ έσπασε με αλυσοπρίονο και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως επιλέγει να είναι με εκείνους που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια.

«Εμείς είμαστε με αυτούς που θέλουν τα πανεπιστήμια απαλλαγμένα από κάθε μορφή βίας», κατέληξε.

«Η κ. υπουργός που δεν γνωρίζει από λαό και κίνημα δεν ξέρει ότι υπάρχει αντιπαράθεση στο κίνημα. Πήγα χθες στην ΑΣΟΕΕ για το άσυλο και την εισβολή αστυνομίας, είπα τη θέση μου δεν κρύφτηκα αυτοπροσώπως εκεί! Έτσι έχουμε μάθει στην αριστερά να είμαστε εκεί να υπερασπιζόμαστε δικαιώματα του λαού! Είστε μέσα με αυτούς που με αποδοκίμασαν και λέτε ότι είναι τρομοκράτες, να εισβάλει η αστυνομία! Τι κάνετε φτηνή δημαγωγία; 
Εσείς να έβλεπα τι θα κάνετε που φοβάστε τις μπογιές. Του λέω ο εχθρός είναι ένας ο κυβερνητικός αυταρχισμός», απάντησε ο κ. Φίλης καταγγέλλοντας: «συμμετείχαμε χθες στην κινητοποίηση δεν θα περάσει η κυβερνητική αυταρχική υποτροπή, δεν θα περάσει αυτή η ατζέντα! Θα είμαστε απέναντι και εδώ και στο πεζοδρόμιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Φίλης καταδίκασε την επίθεση στο γραφείο της υπουργού, ωστόσο χαρακτήρισε «πταίσμα», «ελαφρύ πλημμέλημα» τις κόκκινες μπογιές...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: