11.11.19

Μεγάλωσε η ομάδα των «μολυσμένων» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ...

Ετοιμάζουν πανελλαδική συνάντηση...

Ψάχνοντας να βρουν τα αντιπολιτευτικά τους βήματα και ανεβάζοντας τους τόνους σε αρκετά θέματα, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έντονη κινητικότητα στο εσωτερικό με τις τάσεις να επιθυμούν από πολύ νωρίς να...
μετρήσουν τις δυνάμεις τους ενόψει του Συνεδρίου.

Ο δρόμος είναι μακρύς, αφού στην αξιωματική αντιπολίτευση βλέπουν ότι το δημοσκοπικό κλίμα υπέρ της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, ενώ και η πορεία των εγγραφών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza.gr, δεν προοικονομεί πολύ υψηλές συμμετοχές. Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούσαν στο newpost.gr, πως αν δεν αλλάξει κάτι, το “ταβάνι” των μελών θα φτάσει τις 60.000 - 70.000, αριθμός που απέχει πολύ από τις 180.000 που ήθελαν μετεκλογικά στην Κουμουνδούρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι αρκετά κομματικά στελέχη είχαν διαφωνήσει με αυτόν τον αισιόδοξο στόχο που είχε ανακοινωθεί μετά από συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στα τέλη Ιουλίου.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν πολύ πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να περιμένει να δει “τι θα γράψει το κοντέρ” όσον αφορά τις εγγραφές, προκειμένου να αποφασίσει αν θα εκλεγεί από το Συνέδριο (σενάριο που είναι το πιο πιθανό) ή αν θα ακολουθήσει τις συμβουλές των “μολυσμένων” βουλευτών και να πάει στη βάση. Υπενθυμίζεται πως τα συγκεκριμένα στελέχη με σκωπτική διάθεση δήλωνουν έτοιμοι να “μολυνθούν” από το παλαιό ΠΑΣΟΚ και δεν ανησυχούν, όπως τονίζουν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τα ριζοσπαστικά του χαρακτηριστικά, αν κινηθεί προς τον χώρο του κέντρου. Όπως είχε αποκαλύψει το newpost.gr, η συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών συνεχίζει να οργανώνεται και να πραγματοποιεί συναντήσεις, ενώ από 25 που ήταν στα μέσα Οκτωβρίου φαίνεται να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Ανάμεσά τους βρίσκονται και πρώην υπουργοί που έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως σχεδιάζουν μαζί με τα συνεργαζόμενα στελέχη να πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση μέσα στον Νοέμβριο, ενώ ήδη έχει αρχίσει να συντάσσεται και ένα κείμενο που θα αποτελέσει πολιτική παρέμβαση για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως υποστηρίζουν, πρέπει να έχει τρεις κατευθύνσεις:

- Την αντιστοίχιση της βάσης του κόμματος με το εκλογικό ποσοστό της 7ης Ιουλίου.

- Τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας.

- Το κόμμα να «αγκαλιάσει» τους πολίτες που κινούνται από τον χώρο του κέντρου μέχρι το κομμάτι της προοδευτικής δεξιάς.

 Το newpost.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως ακόμα και στο ποτό που διοργάνωσε την εβδομάδα που πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές του, υπήρχαν ορισμένοι από τη συγκεκριμένη ομάδα που τον πλησίασαν και του ζήτησαν να προχωρήσει στην επανεκλογή του από τη βάση του κόμματος, όπως διατύπωσε την πρόταση ο Γιώργος Τσίπρας πρόσφατα σε συνέντευξή του στη “Νέα Σελίδα”. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φέρεται να απάντησε, αλλά αρκέστηκε μόνο στο να χαμογελάσει.

Όλο το εσωκομματικό «παιχνίδι» εξελίσσεται αυτή την ώρα σε τοπικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο και για αυτό το λόγο οι βουλευτές έχουν ενεργοποιηθεί πολύ στις περιφέρειές τους με συναντήσεις.

Το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική συνάντηση των “53+”...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: