13.11.19

Έτοιμοι για μετωπική με τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ...

Έκανε πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης δεν έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής; Το...
newpost.gr από την πρώτη στιγμή είχε γράψει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα “τραβήξει το σχοινί” προκειμένου να μην κατηγορηθεί πως θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα και να τινάξει στον αέρα τις εργασίες της Επιτροπής και την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή. 

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται πως περιμένουν πολλά επίσης από την κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τις αποκαλύψεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Κομματικές πηγές τονίζουν πως “ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντικατέστησε τους κ. Τζανακόπουλο και Πολάκη ούτε αποδέχεται την αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική εξαίρεση. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ίδια, όπως αυτή την όρισε ο πρόεδρος του κόμματος, που είναι ο μόνος αρμόδιος βάσει Συντάγματος και Κανονισμού της Βουλής”. 

Συνεπώς, οι “5” που απέμειναν θα συνεχίσουν από εδώ και πέρα να παρευρίσκονται στην Επιτροπή και την Πέμπτη το πρωί θα απευθύνουν ερωτήσεις στον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Δεν είναι τυχαίο πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής εκπροσωπούμενος μόνο από τον εισηγητή του, Σπύρο Λάππα, ο οποίος υπέβαλε αίτημα αναίρεσης της παράνομης εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως "η πλειοψηφία της Επιτροπής, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΚΙΝΑΛ απέρριψε το αίτημα και εξαίρεσε παράνομα τα δύο μέλη και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αρνήθηκε να εφαρμόσει για τον εαυτό της όσα – παράνομα – εφάρμοσε για την μειοψηφία, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλλει για τρεις βουλευτές ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου”.

Το κλίμα στην Προανακριτική είναι εκρηκτικό και σίγουρα η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να χτυπήσει “κόκκινο” το επόμενο διάστημα. Στην Κουμουνδούρου ανεβάζοντας τους τόνους υποστηρίζουν πως “η πλειοψηφία προσπαθεί να πείσει πως το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκάνδαλο αλλά σκευωρία, καταστρατηγώντας μάλιστα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής για να τη φέρουν στα μέτρα τους, την ώρα που:

- Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση σε έναν πρώην υπουργό, τον κ. Λοβέρδο.

- Η δικαστική έρευνα συνεχίζεται για δύο πολιτικά πρόσωπα και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα.

- Το FBI έχει ξεκινήσει την έρευνα για τη Novartis τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

- Η ελβετική δημόσια τηλεόραση μίλησε ξεκάθαρα για την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Novartis.”

Σχετικά με τη χθεσινή κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή και όσες διαρροές είδαν το φως της δημοσιότητας πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως “ό,τι και να πει είναι κατηγορούμενος και θα κοιτάξει πώς θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή θέση για τον εαυτό του. Προφανώς και θα υποστηρίξει τα περί «σκευωρίας», ειδάλλως θα είναι σαν να παραδέχεται την ενοχή του. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της Novartis”, σημειώνουν χαρακτηριστικά...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: