14.11.19

Μαζική φοιτητική πορεία κατά της αστυνομικής καταστολής...


Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο φοιτητών και φοιτητριών που για ακόμα μία Πέμπτη εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση και...
ζήτησαν την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σήμερα όμως οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν και ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τα γεγονότα, τα οποία έχουν διαδραματιστεί μετά την βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα και τα οποία οι φοιτητές έχουν καταδικάσει μαζικά.

«Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει», «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν τους φοιτητές και δίνουν το άσυλο στις πολυεθνικές», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε υποτάσσεται ούτε προσκυνά», «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», «Ζει, ζει, ο Τεμπονέρας ζει» και «καρφί και πρόκα σε κάθε Καλαμπόκα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν.

Η πορεία ξεκίνησε και κατέληξε στα Προπύλαια αφού πέρασε μπροστά από τη Βουλή, ενώ αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας που είχαν κλείσει νωρίτερα.

Στο μεταξύ υπό κατάληψη τελούν δεκάδες σχολές σε όλη τη χώρα, μετά από αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων τους, ενόψει και της 46ης επετείου από την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου.

Οι κινητοποιήσεις έρχονται και μετά την εμπρηστική δήλωση του υπουργού Μάκη Βορίδη. «Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας. Θα σας το πω γλυκά, το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας» είπε και προκάλεσε σειρά αντιδράσεων.

Την ανησυχία της για τις τελευταίες εξελίξεις έχει εκφράσει η επιτροπή εορτασμού που καλεί όλους τους πολίτες να προσέλθουν και να τιμήσουν την επέτειο. Οι πύλες του ΕΜΠ θα είναι ανοιχτές αύριο και μεθαύριο από τις 9:30 έως τις 21:30, ενώ την Κυριακή θα κλείσουν για να ακολουθήσει η καθιερωμένη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: