20.11.19

Το αντιπολιτευτικό αφήγημα Τσίπρα...

...απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη»...

Η χθεσινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, περί “παλινόρθωσης του παλαιού κομματικού συστήματος” δείχνει την αντιπολιτευτική γραμμή που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το...
επόμενο διάστημα βάζοντας μια σαφή διαχωριστική γραμμή με τη δεξιά παράταξη. Δεν είναι τυχαίο πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που βασίζεται στο δόγμα “νόμος και τάξη”, αλλά και για υπουργούς που “προσπάθησαν να καταθέσουν απόψεις αναθώρησης ακόμα και του Πολυτεχνείου”.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως αρκετοί κεντροδεξιοί ψηφοφόροι της ΝΔ, καθώς και πρώην αναποφάσιστοι που προέρχονται από το προοδευτικό κέντρο και απογοητεύτηκαν από τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ πολύ σύντομα θα πειστούν πως η συντηρητική τροχιά που έχει ακολουθήσει ο πρωθυπουργός είναι χωρίς γυρισμό. Για αυτό, άλλωστε όλα τα κορυφαία στελέχη το τελευταίο διάστημα έχουν ακολουθήσει την τακτική του Αλέξη Τσίπρα και έχουν στοχοποιήσει στελέχη της ΝΔ, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί στην πορεία για το Πολυτεχνείο, όπως έκανε άλλωστε και το προηγούμενο διάστημα που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήθελε, μέσα σε αυτό το κλίμα, να εκμεταλλευτεί και τις τελευταίες επεμβάσεις της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και στα Εξάρχεια που ο Αλέξης Τσίπρας τις χαρακτήρισε “επικοινωνιακές” που κάνουν χειρότερη τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Για τη μεγάλη συμμετοχή στην πορεία της Κυριακής επεσήμανε ότι “η αυξημένη συμμετοχή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχουν προκληθεί τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου και ιδίως της νεολαίας”.

“Η σπουδή της κυβέρνησης να αλλάξει τους ποινικούς κώδικες ήταν για τις μολότοφ;”, διερωτήθηκε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και συνεχίζοντας την επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου. «Τους αλλάζουν για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων», σημείωσε με νόημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως επέλεξε να ξεκαθαρίσει στη χθεσινή συνέντευξη πως η δική του αντιπολίτευση θα διαφοροποιηθεί από αυτή της ΝΔ. Δεν πρόκειται το κόμμα του, όπως άφησε να εννοηθεί, να μη στηρίξει την κυβέρνηση σε θέματα που είναι προς το συμφέρον των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε τόσο στο προσφυγικό όσο και στα ζητήματα της φορολογίας.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως “ό,τι θετικό φέρει η κυβέρνηση θα το υπερψηφίσουμε γιατί το εκλαμβάνουμε πως είναι κληρονομία μας. Θυμηθείτε ότι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε για 4ο μνημόνιο”, σημείωσε χαρακτηριστικά κάνοντας σαφές με αυτόν τον τρόπο ότι δεν πρόκειται να χαρίσει τίποτα στη ΝΔ ούτε να την αφήσει να οικειοποιηθεί πολιτικές του κόμματός του.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «η κυβέρνηση καθυστέρησε τέσσερις ολόκληρους μήνες. Ο κ. Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση έλεγε όχι στις μετεγκαταστάσεις στην ενδοχώρα. Η ΝΔ προεκλογικά παραπλάνησε με το προσφυγικό. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους περιφερειάρχες του να την δεχθούν.

Εγώ στέλνω μήνυμα στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να στηρίξουν την μετεγκατάσταση . Παρά τις "ατσαλιές" στη διαχείριση πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά και αυτή η πολιτική πρέπει να στηριχθεί”, τόνισε χαρακτηριστικά δείχνοντας πως θα προκρίνει τη συνεργασία με την κυβέρνηση σε αυτό το μείζον θέμα.

Όσον αφορά το Συνέδριο του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του newpost.gr, δήλωσε πως θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το καταστατικό του κόμματος να αλλάξει και από την επόμενη φορά η εκλογή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει από τη βάση...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: