7.11.19

Φαιά Δύση...

Η θλιβερή παράσταση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής κατά τη χθεσινή απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ολοκληρώνει την εικόνα διάλυσης της ναζιστικής οργάνωσης.

Με εξαιρετικά προσεκτικές ερωτήσεις η πρόεδρος, η...
εισαγγελέας και οι δικαστές υποχρέωσαν τον Ν. Μιχαλολιάκο να εμφανίσει το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσής του, και το μόνο που βρήκε εκείνος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ήταν μια σειρά εξόφθαλμων ψεμάτων, που αντιφάσκουν με όσα έχουν ήδη κατατεθεί στο δικαστήριο.

Ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης δεν δίστασε, μάλιστα, να ενοχοποιήσει ευθέως όχι μόνο τα απλά μέλη, αλλά και τα στελέχη της οργάνωσης, διαψεύδοντας τους δικούς τους ισχυρισμούς και αποδίδοντάς τους με ευκολία όσα αναφέρει το βαρύ κατηγορητήριο.

Οσοι παρακολούθησαν τη διαδικασία στο δικαστήριο αντιλήφθηκαν από πρώτο χέρι τους λόγους για τους οποίους ο Μιχαλολιάκος και οι συνήγοροί του έδωσαν τόσο μεγάλη μάχη τον Απρίλιο του 2015, για να αποκλειστεί η ραδιοτηλεοπτική μετάδοση της δίκης. Ηταν οι μόνοι που γνώριζαν από πρώτο χέρι τι ακριβώς ήταν η Χρυσή Αυγή, ποια ήταν η δράση των οργανωμένων ομάδων κρούσης, πώς παίρνονταν οι εντολές και πώς επιβαλλόταν η απόλυτη ιεραρχία στις τάξεις της.

Οι ελάχιστοι «συναγωνιστές» του που προσήλθαν για να τιμήσουν τον «Αρχηγό» τους και σηκώθηκαν όρθιοι κατά την είσοδό του στην αίθουσα -ορισμένοι μάλιστα με τον ναζιστικό χαιρετισμό- έφυγαν στο τέλος ντροπιασμένοι από τις σκηνές που παρακολούθησαν.

Οχι μόνο από την εικόνα ενός «Αρχηγού» που είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα (ιδεολογία, συνεργάτες, συναγωνιστές) για να σωθεί ο ίδιος, αλλά και από τη γύμνια των επιχειρημάτων του που κατέληξαν σε καρικατούρα, όταν έφτασε να πει ότι το όνομα «Χρυσή Αυγή» το εμπνεύστηκε από ταινία του Θανάση Βέγγου, ενώ η συναυλία με τις σημαίες των Ες Ες και της Βέρμαχτ δεν του άρεσε γιατί δεν ακούει αυτή τη μουσική.

Με την απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου η ναζιστική οργάνωση ξαναγυρίζει εκεί από όπου ξεκίνησε: στο ακραίο περιθώριο. Οσο και αν επιμένει ο Αρχηγός της να παρουσιάζει τα Τάγματα Εφόδου ως πολιτικό κόμμα, η δράση της Χρυσής Αυγής παρουσιάζει πλέον ενδιαφέρον μόνο από ποινική άποψη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: