28.11.19

Οι αλλαγές του Πιτίνο...

Η «διαβολοβδομάδα» της Euroleague ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Βόβορας έβγαλε με κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό βαθμό τις δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις με...
Ζαλγκίρις - Μπάγερν και έδωσε τα ηνία στον Ρικ Πιτίνο, που επιστρέφει σήμερα και τυπικά στο... πεπρωμένο του, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε το «τριφύλλι» στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA.

O 67χρονος θρύλος του NCAA άφησε κάτι στη μέση από την προηγούμενη σεζόν και μετά από ένα διάλειμμα λίγων μηνών γυρίζει στο ΟΑΚΑ για να... απογειώσει το μομέντουμ που απέκτησαν οι «πράσινοι» τις τελευταίες ημέρες. Με... έναρξη τον πολύ σημαντικό αγώνα με την Μπασκόνια στο Μαρούσι σήμερα (28/11), ο Πιτίνο ετοιμάζεται να αναλάβει ξανά ηγετικό ρόλο και να προχωρήσει στις κινήσεις που θα διορθώσουν τις ατέλειες και τα κακώς κείμενα του Παναθηναικού.

Τι μπορεί να αλλάξει όμως ο σπουδαίος τεχνικός και πάνω σε ποια... περπατημένη θα στηριχθεί για τη συνέχεια της σεζόν; Σε πρώτη φάση, θεωρείται τουλάχιστον δεδομένο πως θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στην αμυντική λειτουργία. Οι αλλαγές στα pick and roll λογικά θα αποτελέσουν... παρελθόν, κάτι που συνέβη και πέρσι μετά την αντικατάσταση του Τσάβι Πασκουάλ, ενώ είναι δεδομένο πως θα δούμε περισσότερη πίεση και αύξηση στον αριθμό των deflections, που αποτελεί κάτι σαν «κανόνας» στα βιβλία του Πιτίνο.

Μάλιστα, ίσως είναι επιβεβλημένη μία αλλαγή στην συνολική λειτουργία του Παναθηναϊκού στο πίσω μέρος του παρκέ, αφού το «Τριφύλλι» είναι μία από τις έξι ομάδες που έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής 800+ πόντους στα πρώτα 10 ματς της Regular Season (820, χειρότερες μόνο οι Άλμπα και Χίμκι με 882 και 853 πόντους παθητικό, αντίστοιχα).

Αξίζει να σημειωθεί πως εκεί στάθηκε και ο ίδιος ο Πιτίνο, στις δηλώσεις που έκανε μετά την άφιξή του στη χώρα μας: «Μιλάω με τους προπονητές. Επιθετικά κάνουμε εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να φτιάξουμε την άμυνα. Αν το κάνουμε αυτό, θα γίνουμε μία τρομερή ομάδα! Το σημαντικό είναι να φροντίσουμε το "σήμερα". Θέλω να φτιάξουμε την άμυνα, να φτάσουμε στο επίπεδο της επίθεσης. Μετά θα γίνουν όμορφα πράγματα!»

Στη συνέχεια, μοιάζει λογική η απάντηση «Τζίμερ Φριντέτ» στις διορθώσεις που ενδέχεται να γίνουν στο επιθετικό κομμάτι. Ο Αμερικανός μετρά μέχρι στιγμής 13,3 πόντους ανά ματς στην Euroleague, αλλά εμφανίζεται κάπως... κλειδωμένος σε αρκετά σημεία των αναμετρήσεων στην Ευρώπη. Στην «διαβολοβδομάδα» της Regular Season που μας πέρασε, ο Φριντέτ είχε 1/6 τρίποντα και 5/11 δίποντα, αριθμοί που δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση την ικανότητα του έμπειρου άσου έξω από την γραμμή των 6,75 μέτρων. Αν μπει στην εξίσωση και ο χρόνος συμμετοχής του στην αναμέτρηση με την Μπάγερν (11:37"), τότε μπορεί εύκολα να ειπωθεί πως o Φριντέτ θα μπει στο... επίκεντρο της μελέτης του Πιτίνο για το μπροστινό μέρος του παρκέ.

Από εκεί και πέρα, είναι προφανές πως ο 67χρονος τεχνικός θα δει και θα αναλύσει το ρόστερ για αλλαγές. Για την ώρα, ο Ρίον Μπράουν μοιάζει να βρίσκεται κοντά στην έξοδο, όμως αρκετοί θα εξεταστούν το προσεχές διάστημα, με τον Πιτίνο να αναλαμβάνει τις... προσθαφαιρέσεις που ενδεχομένως θα γίνουν.

Βέβαια, μέχρι τότε, ο Αμερικανός θρύλος τόνισε πως το ρόστερ είναι καλό και πως δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μεταγραφικές κινήσεις, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν το προσεχές διάστημα...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: