28.11.19

«Πόρτα» στον Άδωνη...

...από γονείς και απόφοιτους της Σχολής Μωραΐτη...

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις παλαιών καθηγητών, γονέων μαθητών και αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη, λόγω της απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου να καλέσει ως ομιλητή σε...
εκδήλωση τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι, οι παλαιοί εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς έστειλαν επιστολή προς τη διεύθυνση και το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων της σχολής, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την πρόκληση στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να μιλήσει στην εκδήλωση «Ο τουρισμός στο επίκεντρο ανάπτυξης και επενδύσεων: Project Ελληνικό και Master Plan ΟΛΠ – Cosco», την 1η Δεκεμβρίου.

Όπως εξηγούν στην επιστολή τους, η αντίδρασή τους οφείλεται στο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «αποτελεί κεντρικό πρόσωπο προώθησης της ρητορικής μίσους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει παρουσιάσει και προωθήσει στην εκπομπή του Ελλήνων Έγερσις, το βιβλίο του αυτοπροσδιοριζόμενου ως ναζί και αρνητή του ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη (…) Ο Άδωνης Γεωργιάδης αναφέρει σε αυτό ως ένα βιβλίο που περιέχει στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση».

Σε άλλο σημείο της επιστολής υπογραμμίζουν ότι ο υπουργός έχει προβεί σε «ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες», […] «σε συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Τέλος, καλούν τη διοίκηση της Σχολής Μωραΐτη να ανακαλέσει την πρόσκληση, υπογραμμίζοντας ότι «ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέση στον χώρο του σχολείου, ανεξάρτητα της όποια θεσμικής θέσης κατέχει. Καλούμε τον ΣΑΣΜ και τη διεύθυνση του σχολείου να πάρουν ανοιχτά θέση σχετικά με την επιλογή τους αυτή και να αναλάβουν δράση».

Η επίμαχη επιστολή:



altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: