27.11.19

Το 37% κάθε συνδρομής στην TV σε φόρους – εισφορές!...

Υπάρχει τρομακτική ανισότητα ανάμεσα στην ελεύθερη και τη συνδρομητική τηλεόραση. 

Θεωρείται πως το 37% κάθε συνδρομής σε Nova και Cosmote TV πάει σε φόρους και εισφορές. Ο δεύτερος κλάδος, ύστερα από...
ιδέα του πρώτου, η οποία υιοθετήθηκε από τους δανειστές, επιβαρύνεται με φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης 10%. Επιπλέον, μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου θεσπίστηκε το «μικρό αγγελιόσημο» του 2% επί του τζίρου κάθε μήνα. 

Οι τρεις φορείς με τον μεγαλύτερο τζίρο, η ΕΡΤ, η Cosmote TV και η Nova, έχουν αναλάβει το βάρος διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ οι εταιρείες ελεύθερης τηλεόρασης, που έχουν λιγότερα έσοδα, πληρώνουν λιγότερα με περισσότερους εργαζόμενους από τις δύο πλατφόρμες. 

Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 300 εργαζόμενους που διαθέτει η Cosmote TV, που είναι πλέον ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ, μόνο οι 40 είναι δημοσιογράφοι.

Η κανονικότητα προϋποθέτει και τη νόμιμη εκπομπή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Νόμιμη άδεια αυτήν τη στιγμή έχουν οι πέντε σταθμοί εθνικής εμβέλειας, Alpha, Star, ANT1, ΣΚΑΪ, Open, η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ και οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova. Οι υπόλοιποι εκπέμπουν στο… κενό...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: