6.10.18

Δεν τα βρίσκουν...

 ...στον ΣΥΡΙΖΑ για την Πολιτική Γραμματεία...
Δεν φαίνεται να επέρχεται συμφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Κατά συνέπεια, το ζήτημα θα λυθεί στις...

ψηφοφορίες της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει στις 13 και 14 Οκτωβρίου. Παράλληλα, συνεχίζεται οξυμένη η κόντρα Παππά-Φίλη για την ΕΡΤ. Ωστόσο, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

Παρά τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις , δεν έχει επέλθει συμφωνία για τη δομή της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία του ρεπορτάζ, το πιο πιθανό σενάριο είναι να λυθεί η διαφωνία στις ψηφοφορίες της Κεντρικής Επιτροπής το άλλο Σαββατοκύριακο.

Σήμερα η Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεται από το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι κκ Βάκη, Βούτσης, Δούρου, Δραγασάκης, Μπαλάφας, Παππάς, Σβίγκου, Τζανακόπουλος, Τσακαλώτος, Φίλης, Χριστοδουλόπουλου. Στο Εκτελεστικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι κκ Αναγνωστοπούλου, Δημητριάδης, Ηλιόπουλος, Θεοδωρακοπούλου, Καλαμαρά, Καλκανδής, Καραγεώργος, Κνήτου, Κοτσακάς, Κυπριανίδου, Λάμπρου, Μανταδάκης, Μπουρνούς, Σκορίνης, Υδραίος, Χριστόπουλος.

Στην Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν επίσης (όπως είναι αυτονόητο) οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης

Η αρχική πρόταση ήταν να ενοποιηθούν το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο, με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των μελών του ενοποιημένου οργάνου στα 21 ή 23. Τελικά, φαίνεται ότι η εισήγηση του κ. Τσίπρας θα είναι να διατηρηθεί το… δισυπόστατο του οργάνου, με μια μικρή αλλαγή στην ισορροπία των αριθμών. Στον Πολιτικό Συμβούλιο θα προστεθούν δύο μέλη (μάλλον οι κκ Δρίτσας και Μπαλτάς), ενώ θα αφαιρεθούν δύο μέλη από το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Οι 53+ δεν συμφωνούν με την πρόταση Τσίπρα και κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλέσουν ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή, προτείνοντας ενιαίο όργανο με μείωση των μελών του.

Ψηφοφορία θα γίνει και για τη σύνθεση των οργάνων. Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επέμεινε ότι πρέπει να ψηφίσει η ΚΕ για το ποιοι θα απαρτίζουν τη νέα Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου αυτή να έχει αυξημένη νομιμοποίηση. Στην ψηφοφορία αυτή θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να επανεκλεγεί ο κ. Φίλης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Τάσου Τσιφόρου, ΕΔΩ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: