31.10.18

«Μάς έσωσε κύριε πρόεδρε με ληστεία ζωής»...

Tο έζησα κι αυτό, να καταθέτω αν ο ΔΟΜ ήταν ή όχι διάδοχο σχήμα του ΔΟΛ, μάρτυρας σε αγωγή συναδέλφου.

Με ρωτάει ο...
δικηγόρος της Αλτερ Εγκο αν θα φαλίριζε η επιχείρηση προτού μας "σώσει" ο Μαρινάκης. Του απαντώ ότι εγώ δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω έναν αξιοπρεπή κύριο που έλεγε ότι έχει 20 εκατομμύρια στ' αμπάρια κάποιου πλοίου. 

Κι ότι η Αλτερ Εγκο πήρε τα ίδια γραφεία, μέιλ, υπολογιστές, ανθρώπους -εκτος από μένα κι άλλους 20 περίπου που ήμασταν πιο καλά παιδιά- τους υποχρέωσε να υπογράψουν μια λεόντειο σύμβαση με τα μισά λεφτά, να δουλεύουν Κυριακές τσάμπα, να μπορεί να τους κάνει ο,τι θέλει, οπότε θέλει, χωρίς να αναγνωρίσει καν προϋπηρεσίες ως και 35 χρόνια. 

Σχεδον σαν ασκούμενους δηλαδή, συναδέλφους στα πρόθυρα σύνταξης. Και χωρίς να έχει πάρει κανείς μας ακόμα αποζημίωση ούτε τους χρωστούμενους μισθούς, είτε αυτοί που έμειναν, είτε όσοι έφυγαν.

Όχι κύριε Πρόεδρε, δεν είναι διάδοχο σχήμα επιχείρησης, αλλά ληστείας της ζωής και του μόχθου δεκαετιών, εκατοντάδων ανθρώπων. Και καλά όσοι υπήρξαν -ή εξελίχθηκαν μετά- σε παρατρεχάμενους. Πάντα οι σφουγγοκωλάριοι, υπόγεια είτε με τρόπους που ξέρουν αυτοί, θα τα βρουν με την εκάστοτε υπηρεσία. 

Αλλά για τους ανθρώπους που ξερω μια ζωή και τους ρουφήξε ο μπαταχτσης της Ελβετίας τις ζωές τους κανονικά, όχι κύριε πρόεδρε, τι διάδοχο σχήμα, αστειεύεστε; Απλά είδε φως ο εντερπρενερ, μπήκε, βρήκε φτηνό μαγαζί γωνία και τσάμπα υπαλλήλους και το πήρε. Μας έσωσε κύριε πρόεδρε! Αχ ξέχασα, εμένα όχι, αλλά να σας πω κατι; Καλύτερα.

**Aπό το facebook του δημοσιογράφου Νίκου Μάστορα

Δεν υπάρχουν σχόλια: