31.10.18

H συνταγματική αναθεώρηση και οι κωλοτούμπες...

Σε άγρια κόντρα ανακοινώσεων εξελίχθηκε η αντιπαράθεση Μαξίμου και ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι...
την ερχόμενη Τρίτη, στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ θα δημοσιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις προτάσεις του για την συνταγματική αναθεώρηση.

Μάλιστα η ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι φοβάται να αποδεχθεί την πρόταση Μητσοτάκη για συναινετική αναθεώρηση καθώς γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις εκλογές και πως επιχειρεί να εργαλειοποιήσει μια μείζονα θεσμική διαδικασία «ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας μήπως και αποκρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησής του».

Προειδοποιεί δε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στον Αλ. Τσίπρα να ευτελίσει την διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης.

Μαξίμου: Καλοδεχούμενη η κυβίστηση της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Το Μαξίμου έσπευσε να «καλωσορίσει» τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που με συναίσθηση ευθύνης για το τόπο και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, εκκινεί με πρωτοβουλία του ο Πρωθυπουργός.

«Εστω και στο παρά πέντε, έστω και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για την εξόφθαλμη απόπειρα απόδρασης από την Αναθεώρηση, προκειμένου να διατηρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη» ανέφερε το Μαξίμου.

Μητσοτάκης: Ως συνήθως, λέει ψέματα ο Τσίπρας

Οπως φαίνεται το πρωθυπουργικό γραφείο επιμένει να εγκαλεί τον πρόεδρο της ΝΔ -όπως έπραξε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας χθες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – παρότι ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε λέγοντας πως «ως συνήθως ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα. Το 2006 ανέλαβα πρωτοβουλία αναθεώρησης του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Τότε, κανένας από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν υπέγραψε την πρότασή μου».

ΝΔ: «Να αποφεύγει ο Τσίπρας τα συνώνυμα της κωλοτούμπας»

Λίγο αργότερα η ΝΔ σε νέα ανακοίνωσή της σε άκρως ειρωνικό τόνο σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο κυβίστηση προφανώς γιατί ντρέπεται τη λέξη kolotoumba που καθιέρωσε διεθνώς. Θα του εξηγήσουμε, λοιπόν, τι σημαίνει και κυβίστηση.

Κυβίστηση σημαίνει να επιδιώκεις να καθιερώσεις και στο Σύνταγμα τα δημοψηφίσματα, όταν έχεις γίνει ο περίγελος της Οικουμένης με την κωλοτούμπα που έκανες στο δημοψήφισμα του 2015.
Κυβίστηση σημαίνει να θες να αποσυνδέσεις την προεδρική εκλογή από τις εθνικές εκλογές, όταν την έχεις χρησιμοποιήσει για να ρίξεις μια κυβέρνηση, τάζοντας δήθεν ότι θα σκίσεις τα μνημόνια.
Κυβίστηση σημαίνει να νοιάζεσαι τάχα για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και του ηλεκτρισμού, όταν έχει ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.
Κυβίστηση, τέλος, σημαίνει να κόπτεσαι τάχα για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, όταν σφύριζες αδιάφορα από το 2006 που πρότεινε την κατάργησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Καταλήγοντας η ΝΔ συνιστά στον κ. Τσίπρα «να αποφεύγει στο εξής τα συνώνυμα της λέξης κωλοτούμπα, καθώς όλες ανεξαιρέτως οι εκδοχές της θυμίζουν το κυβερνητικό τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους του. Περισσότερα στη Βουλή»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: