30.10.18

Στο αλβανικό ΥΠΕΞ κλήθηκε λόγω Κατσίφα η Ελληνίδα πρεσβευτής...

Η «ξεκάθαρη θέση των αλβανικών Αρχών» για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταφέρθηκε στην Ελληνίδα πρεσβευτή στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη, η...
οποία κλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ «στην πρέσβη ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία».

«Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας» τονίζεται.

«Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η εξέλιξη έρχεται μετά την είδηση ότι τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων στο χωριό Βουλιαράτες την 28η Οκτωβρίου, θα ερευνηθούν και από τις ελληνικές Αρχές.

Μετά το συμβάν είχε κληθεί για εξηγήσεις στο ελληνικό ΥΠΕΞ η πρεσβευτής της Αλβανίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: