5.8.16

Ο νέος πρόεδρος του Περού έκανε... γυμναστική...

... αντί για υπουργικό συμβούλιο (BINTEO)...
Ο 77χρονος νέος πρόεδρος του Περού, Πέδρο Πάμπλο Κουζίνσκι, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που το κεντροδεξιό κόμμα του «Περουβιανοί για την Αλλαγή» νίκησε στις πρόσφατες εκλογές. 

Την...
Πέμπτη αναμενόταν η σύγκλιση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης, αλλά ο Κουζίνσκι προτίμησε, αντί να ηγηθεί του υπουργικού συμβουλίου, να γυμναστεί.

Ο νέος πρόεδρος της νοτιοαμερικανικής χώρας μάζεψε 11 από τους 19 υπουργούς του έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λίμα και με την βοήθεια δύο γυμναστών και χορευτικής μουσικής άρχισε να ασκείται και το ίδιο, βέβαια, έκαναν και οι υπουργοί του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.



Η ενέργεια του προέδρου έγινε μάλλον για να διαψεύσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, που κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έγειραν ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του και την ηλικία του. 

Πάντως, ο ίδιος, μετά από μισή ώρα γυμναστικής, μίλησε στους δημοσιογράφους και δήλωσε ότι κάθε Τετάρτη θα γυμνάζεται μαζί με τους υπουργούς του με στόχο να προωθήσει την σωματική άσκηση στην χώρα.



«Θέλουμε να προωθήσουμε την υγεία, ένα υγιές μυαλό βρίσκεται σε ένα υγιές σώμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κουζίνσκι, που φαίνεται ότι γνωρίζει καλά το αρχαίο ελληνικό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Στο Περού υπολογίζεται ότι περισσότεροι από τους μισούς πολίτες είναι υπέρβαροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: