15.8.16

Τα… αγκάθια του Κυριάκου…

Δύο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες προβληματίζουν έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εν όψει των επόμενων εκλογών, όποτε κι αυτές γίνουν.

Οι...
νέοι και οι γυναίκες, αφού τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπολείπεται σε αυτούς σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκεί θα πέσει το βάρος το επόμενο διάστημα. Εξάλλου, δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν την ψήφο στους 17άρηδες, αφού η νεολαία θεωρείται προνομιακός χώρος για τον Αλέξη Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση, η «γαλάζια» ηγετική ομάδα πιστεύει ακράδαντα πως με σωστές κινήσεις –αρχικά με το ξεδίπλωμα του κυβερνητικού προγράμματος και στη συνέχεια με πορεία του Μητσοτάκη προς τον λαό με όρους αλήθειας πάντα– μπορεί να έρθει και η αυτοδυναμία. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν και από τον χρόνο των εκλογών, αφού, όπως είναι φυσικό, όσο οι κάλπες πάνε πίσω και η κυβέρνηση δεν επιτυγχάνει τους στόχους που βάζει, η φθορά θα είναι μεγαλύτερη.

Βέβαια, το Μοσχάτο παίζει το χαρτί της αυτοδυναμίας για έναν λόγο ακόμα. Και σε πρόωρες κάλπες να πάει ο Αλέξης Τσίπρας το φθινόπωρο, κάτι βέβαια που διαψεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου, βάζοντας μπροστά το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης, η ΝΔ θα κατέβει στις εκλογές ως το απόλυτο φαβορί, έχοντας ήδη φτιάξει κλίμα ακόμα και για αυτοδυναμία. Πέρα, όμως, από αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να κερδίσει με τη μεγαλύτερη διαφορά, αφού πιστεύει πως το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα θα του δώσει την ευκαιρία να διαπραγματευθεί από πιο καλή θέση με τους εταίρους μια σειρά από ζητήματα για τα οποία έχει ήδη δεσμευθεί η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: