9.8.16

«Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις...»...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος
Για «πλημμεληματικού χαρακτήρα» κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, διαφωνώντας με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση που...
είχε αναφερθεί σε διώξεις «φρονηματικού χαρακτήρα»

Οι αντιεξουσιαστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Φρονηματικού χαρακτήρα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καμία πράξη, ως υπουργός δεν μπορώ να σπεύσω να πω ότι έκαναν ή δεν έκαναν κάτι γιατί θα προκαταλάβω την απόφαση της Δικαιοσύνης, εξήγησε (ΣΚΑΪ) ο υπουργός.

«Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις... Διαφωνώ με τη δήλωση του κ. Κυρίτση ότι δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση, δουλειά του κράτους είναι και η νομιμότητα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η οριοθέτηση της βίας», συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Στη συνέχεια ο υπουργός συμφώνησε με τον κ. Κυρίτση «όταν λέει ότι δεν κάνει δηλώσεις αποδοκιμασίας».

«Με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος συμφωνεί με τις βασικές επιλογές και αξίες ενός κόμματος. Μια απόκλιση μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν μας απομακρύνει από τις βασικές αξίες», σημείωσε επίσης προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στο έπακρο, και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων επίσης στο έπακρο».

Σε νέες δηλώσεις του ο Γιώργος Κυρίτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυστηρή στο θέμα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος πιστεύει τη φράση ότι «είναι καλύτερα να βρίσκονται 10 ένοχοι εκτός φυλακής παρά ένας αθώος μέσα.»

Διευκρίνισε ότι αναφέρθηκε στο θέμα των συλλήψεων Σακκά-Σεϊσίδη τόσο επειδή είναι στην επικαιρότητα όσο επειδή υπήρξαν καταγγελίες των συλληφθέντων για κακομεταχείριση.

Για τον αν οι συγκεκριμένες συλλήψεις ήταν επιτυχία της αστυνομίας, είπε ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, όταν υπάρχει ένταλμα ακολουθεί η σύλληψη.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: