1.8.16

Μαίνεται για τρίτη ημέρα το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Εύβοια...

Βίντεο...

Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη βόρεια Εύβοια, όπου μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή του χωριού Λίμνη ενώ...
αναζωπυρώθηκε το μέτωπο και προς τα Κατούνια, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.


Προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης, έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με το φέρυ μποτ από την Στερεά Ελλάδα, δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επιχειρούν την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας στις προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς, μπήκαν και τα εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη. Στην περιοχή επιχειρούν 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες.Στην Λίμνη Ευβοίας θα βρεθεί το πρωί και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Αν και είναι σχετικά νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής δεν αποκλείουν την πιθανότητα εμπρησμού. 

Το πύρινο μέτωπο έχει κατακάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους και απειλεί τον οικισμό. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.
Νωρίτερα, η φωτιά -που έκαψε εξοχική κατοικία, αποθήκες και συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων- είχε φτάσει δίπλα από τα σπίτια στον οικισμό Κατούνια, ο οποίος έχει εκκενωθεί.
Η Μονή Γαλατάκη εκκενώθηκε επίσης από την Αστυνομία, οι μοναχές έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην Λίμνη.

Στην προβλήτα της κοινότητας έχει δέσει από την Κυριακή για προληπτικούς λόγους το οχηματαγωγό «Καπετάν Αριστείδης», σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ανέφερε πως η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί 20.000 στρέμματα πευκοδάσους από το πύρινο μέτωπο που άγγιξε τα 15χλμ., και είπε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης.

Τις τελευταίες 36 ώρες, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετώπισαν 86 πύρινα μέτωπα...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: