23.8.16

Και τώρα... τρέχουμε!..

Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα υπουργεία προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία στην ομιλία του...

Εντολή να τρέξουν οι υπουργοί, προκειμένου να ανεβεί σωστά η παράσταση της ΔΕΘ, έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, κατά την πολύωρη άτυπη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξιμου. Στο...
επίκεντρο τέθηκε ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, αλλά και η προετοιμασία για την κρίσιμη παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, λίγο πριν το φθινοπωρινό, αλλά “ καυτό” τρίμηνο.

Κατά τη σύσκεψη έγινε αναφορά, όπως ήταν φυσικό, και στο μέτωπο της αξιολόγησης, για την οποία πηγές του Μαξίμου διαμηνύουν ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές και κριτική από την αντιπολίτευση θα κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος και θα είναι πιο εύκολη από την πρώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή σήμερα εντολή ο κάθε υπουργός να καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες τη λίστα με τα πεπραγμένα του κάθε υπουργείου, αλλά και το μελλοντικό χρονοδιάγραμμα, ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί στην ομιλία του. Πηγές τονίζουν πως αύριο θα υπάρξει νέο άτυπο συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη ΔΕΘ, στο οποίο αυτή τη φορά θα παρευρεθούν οι υπουργοί των Οικονομικών υπουργείων κ.κ. Ευκλείδης Τςακαλωτος και Γιώργος Σταθακης, ενώ αναμένεται να συμμετέχει και ο υπουργός Εργασίας Γιωργος Κατρουγκαλος.

Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης μεταφέρουν οτι ηομιλία του πρωθυπουργού θα επικεντρωθεί στην προσέλκυση επενδύσεων, στις κινήσεις για τόνωση της ανάπτυξης, αλλα και σε κινήσεις για να δοθεί σημασία στο κοινωνικό κράτος. Στο πλαιςιο αυτο αποφασίστηκε ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων για την αποτελεσματικότερη δράση και επίσπευση των διαδικασιών. Κεντρικό σύνθημα θα είναι η "δίκαιη ανάπτυξη", όπως αυτή έχει αποτυπωθεί πολλες φορές απο την κυβενρηςη. από την επομένη ημέρα του κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης.

Πληροφορίες τονίζουν, επίσης, πως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και θα έχει στη “βαλίτσα” του έναν πλήρη απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αλλά και τους στόχους για το επόμενο διάστημα, που βασίζονται σε τρεις άξονες: Οικονομία, Ανάπτυξη και Κοινωνική Πολιτική.

Πηγές αναφέρουν ότι τις εισηγήσεις των υπουργών θα παραλάβουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι κ.κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος και Δημητρης Λιάκος, οι οποίοι θα αξιολογήσουν, θα φιλτράρουν και θα κρίνουν τι θα συμπεριληφθεί.

Εκτός από τη ΔΕΘ συζητήθηκε και το νομοθετικό έργο που ξεκινά γύρω στις από τις 31 Αυγούστου ,ενώ υπάρχουν πολλά νομοσχέδια που βρίσκονται ήδη υπό επεξεργασία. Πρώτο θα είναι το νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενώ θα ακολουθήσουν σχέδια νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, του χαρτοφυλακίου της Κοινωνικής Πολιτικής και της βιομηχανίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: