12.8.16

Σιμόν Μπάιλς...

 Το μεγάλο αστέρι της ενόργανης και η απίθανη ζωή της (ΦΩΤΟ)...
Το μεγάλο αστέρι της ενόργανης γυμναστικής, η 19χρονη Σιμόν Μπάιλς, κυριάρχησε στον τελικό του σύνθετου ατομικού γυναικών στο Ρίο.

Η...
Αμερικανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν και πάλι εντυπωσιακή, συγκέντρωσε 62.198 βαθμούς και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Έχει βάλει στόχο τα πέντε χρυσά στη διοργάνωση και αυτό είναι το δεύτερο, μετά το χρυσό που πήρε στο ομαδικό.



Ενδεικτικό της εμφάνισης που πραγματοποίησε και στα τέσσερα όργανα, είναι όχι μόνο η διαφορά στους βαθμούς από τη δεύτερη αθλήτρια, αλλά και η αποθέωση που γνώρισε, τόσο από τον κόσμο, όσο και από τις άλλες αθλήτριες, που τη χειροκρότησαν.




Όμως, το κορίτσι που γεννήθηκε για να πετά, το νέο αστέρι της ενόργανης -την αποκαλούν ήδη «θηλυκό Michael Jordan της ενόργανης»- που με ύψος μόλις 1.42 μ., κάνει άλμα 2.84 μ., που μέσα σε δύο χρόνια έχει καταφέρει ό,τι άλλοι χρειάζονται μια ζωή (χωρίς να είναι σίγουρο), η πρωταθλήτρια που έχει λανσάρει και τελειοποιήσει τη δική της άσκηση (φέρει το όνομα της, Τhe Biles), έχει πίσω της μία ζωή διόλου εύκολη. 



Στην τρυφερή ηλικία των έξι ετών η μητέρα της, η οποία πάλευε με την εξάρτηση της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, έδωσε τις δύο κόρες της, τη Σιμόν και την αδελφή της Άντρια για υιοθεσία στους γονείς της, δηλαδή στον παππού των κοριτσιών και τη σύζυγο του, Νέλι.



Παρόμοια τύχη είχαν και τα άλλα δύο αδέλφια της Σιμόν, ο Τρέβορ και η Άσλεϊ.

Μερικά χρόνια πριν, τα παιδιά ζούσαν σε θετές οικογένειες στο Οχάιο.

Η Σάρον, η μητέρα της Σιμόν συνάντησε τα παιδιά της μετά από έξι ολόκληρα χρόνια.




«Όταν υπογράψαμε τα χαρτιά της υιοθεσίας» λέει η Σάρον σε συνέντευξη της στη Daily Mail «ήταν σαν ο πατέρας μου να γύρισε τον διακόπτη -καμία επικοινωνία, κανένα τηλεφώνημα, καμία επίσκεψη. Χρειάστηκαν 6 χρόνια μέχρι να ξαναδώ τα παιδιά μου. Σεβόμουν την απόφαση του πατέρα μου, πίστευε ότι αυτό ήταν το καλύτερο για εκείνα. Ήταν δύσκολο να παρατήσω τα παιδιά μου, αλλά έπρεπε να κάνω το σωστό, δεν μπορούσα να τα φροντίσω. Έκανα ακόμα χρήση ουσιών και δεν ήθελε να έρχομαι και να φεύγω από τη ζωή τους ενώ δεν ήμουν καλά», εξηγεί Σάρον, τονίζοντας ότι με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβε ότι πρώτα έπρεπε να αντιμετωπίσει την εξάρτησή της.



Δεν δίστασε να εξομολογηθεί πως η επικοινωνία με την κόρη της είναι περιορισμένη ακόμα και σήμερα που έχει απεξαρτηθεί και επιπλέον, έχει δημιουργήσει νέα οικογένεια -απέκτησε δύο ακόμα παιδιά- και εργάζεται.



«Όταν μιλάω με τη Σιμόν η συζήτηση είναι σύντομη, όπως “Μου λείπεις, σε αγαπώ, ανυπομονώ να σε δω, είμαι περήφανη για εσένα, σε παρακολουθώ, έτσι κοπέλα μου!”. Δεν είναι ποτέ κάτι πιο προσωπικό. Θέλω να της πω τι πραγματικά συνέβη όταν ήμουν μικρότερη αλλά περιμένω την κατάλληλη στιγμή. Ο πατέρας μου και η σύζυγός του δεν με αφήνουν να μιλήσω για αυτό. Και θέλω να συνεχίσω να το σέβομαι αυτό. Δεν θέλω αν υπερβώ τα όριά με τον πατέρα μου γιατί εκτιμώ όλα όσα έχει κάνει», είπε χαρακτηριστικά.



Η Σιμόν μεγάλωσε με τον παππού και τη Νέλι (την οποία αποκαλεί «μαμά») σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη. 

Και είναι ο παππούς και η Νέλι που την ενθαρρύνουν πριν από όλα και πάνω από όλα «Να είναι η Σιμόν», να είναι ο εαυτός της.

Και να συνεχίζει να πετάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: