1.8.16

Αθώοι και οι 26 συλληφθέντες για την εισβολή στη Μητρόπολη...

Αθώωσαν και τους 26 κατηγορούμενους για την έφοδο στη Μητρόπολη ΘεσσαλονίκηςΗ ανακοίνωση των ΑΝΕΛ...
Αθώοι για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας κρίθηκαν οι 26 συλληφθέντες για την εισβολή, χθες το πρωί, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο...
ναό Γρηγορίου του Παλαμά, διακόπτοντας την κυριακάτικη θεία λειτουργίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο, 19 εξ αυτών καταδικάστηκαν για την πράξη της απείθειας επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση. Σε αυτούς το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, για την εισβολή στη Μητρόπολη

Την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης καταδικάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τονίζοντας ότι "η περιφρονητική συμπεριφορά τους στα ιερά και όσια της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού λαού δεν μπορεί να τυγχάνει καμίας ανοχής».

Στη δήλωσή της, η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σημειώνει: «Η εισβολή "αντιεξουσιαστών" στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και η βίαιη διακοπή της Θείας Λειτουργίας ήταν μια αδιανόητη και απαράδεκτη ενέργεια που αποτελεί ευθεία προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος και φρονήματος των Ελλήνων και της θρησκευτικής μας πίστης.

Η περιφρονητική συμπεριφορά τους στα ιερά και όσια της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού λαού, καθώς και στους κανόνες του ευνομούμενου κράτους, όπως προκύπτει από τις συνολικές μέχρι τώρα άθλιες ενέργειές τους, δεν μπορεί να τυγχάνει καμίας ανοχής. Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις ασεβείς και αποκρουστικές συμπεριφορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: