31.1.13

Το Spiegel «έκοψε» το ταξίδι των βερολινέζων βουλευτών στην Αθήνα...


Η κριτική που άσκησε το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην επικείμενη επίσκεψη 25 βουλευτών από το Βερολίνο στην Αθήνα, τελικά έπιασε τόπο, αφού τελικά ακυρώθηκε το ταξίδι.
Το δημοσίευμα έκανε λόγο για περιττά έξοδα από ένα κρατίδιο το οποίο ...
θεωρείται φτωχό και δέχεται οικονομική βοήθεια από άλλα κρατίδια.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Der Tagesspiegel», η ακύρωση της επίσκεψης οφείλεται στο βεβαρημένο πρόγραμμα των βουλευτών.

Σημειώνεται ότι αναφορά στην υπόθεση έκανε και η εφημερίδα του Βελγίου L' Écho. «Με ένα δημόσιο χρέος, που πενταπλασιάστηκε από το 1990 ως το 2010, για να φτάσει το αστρονομικό ποσό των 63 δισ. ευρώ - δηλαδή 18.000 ευρώ ανά κάτοικο - η γερμανική πρωτεύουσα δεν θα είχε αποφύγει την πτώχευση πέρυσι, εάν τα άλλα κρατίδια δεν της είχαν καταβάλλει μία βοήθεια ύψους 3,3 δισ. ευρώ», επισημαίνει, σημειώνοντας πως το ήμισυ του αξιοσέβαστου αυτού ποσού καταβλήθηκε από τη Βαυαρία, τη Βάδη - Βυρτεμβέργη και την Έσση, που αρχίζουν να κουράζονται να τακτοποιούν τους λογαριασμούς μίας πόλης με τρύπιες τσέπες.

«Το παράδειγμα του μελλοντικού αεροδρομίου της πόλης, είναι το τέλειο παράδειγμα της δημοτικής σπατάλης. Τα έργα σημείωσαν, ήδη, τέσσερα χρόνια καθυστέρησης και τα εγκαίνια δεν προβλέπονται πριν από το 2015. Όσο για τον αρχικό προϋπολογισμό, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, αυτός ήδη εκτινάχθηκε στα 4,3 δισ. και οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες συμφωνούν στο ότι επιπλέον δαπάνες θα παρουσιαστούν με την πάροδο του χρόνου παραλληλισμός με την Ελλάδα αρχίζει να γίνεται φανερός», αναφέρει η Écho.

«Εάν το ταξίδι των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων είναι αποδοτικό, άλλες πρωτοβουλίες ίδιου είδους θα μπορούσαν να διοργανωθούν. Ένα ταξίδι στις ΗΠΑ για ισορροπημένη διατροφή, ή μία διαμονή ση Ρωσία για την εκμάθηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», αναφέρει, με σαφώς ειρωνική διάθεση, η βελγική εφημερίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: