31.1.13

Γλυκό... δηλητήριο η ασπαρτάμη...

Iδιαίτερα επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό το συνθετικό γλυκαντικό...
Θα τη βρει κανείς σε φάρμακα -κυρίως σιρόπια- για παιδιά, τσίχλες, αναψυκτικά διαίτης, γιαούρτια, δημητριακά, έτοιμες μαγειρικές σάλτσες, ακόμη και στο εμφιαλωμένο νερό. Ο λόγος για την ασπαρτάμη, της οποίας η χρήση είναι πολύ διαδεδομένη.
Ωστόσο, σε...
έρευνά τους με τίτλο «Επιδράσεις της Ασπαρτάμης στον εγκέφαλο: Νευρολογικές επιπτώσεις της ασπαρτάμης;» οι Ρίτσαρντ Βούρτμαν και Τίμοθι Μάχερ, αναφέρουν πως η ασπαρτάμη θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό και ο λόγος είναι ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα μόριο που αποτελείται από τρία χημικά συστατικά τα οποία έχουν στοιχειοθετηθεί ως απολύτως νευροτοξικά: ασπαρτικό οξύ (40%), μεθανόλη (10%) και φαινυλαλανίνη (50%).

Η ασπαρτάμη αναφέρεται σαν υπεύθυνη για το 75% των παρενεργειών των οφειλόμενων σε πρόσθετα τροφίμων σύμφωνα με την F.D.A. («Διαχείριση Τροφίμων και Φαρμάκων»).

Πολλές από αυτές τις παρενέργειες είναι πολύ σοβαρές συμπεριλαμβανομένων νοητικών βλαβών και θανάτων. Mερικά από τα 90 διαφορετικά τεκμηριωμένα συμπτώματα που αναφέρονται στην έκθεση είναι :

Πονοκέφαλοι/ημικρανίες, ζαλάδες, διανοητική σύγχυση, ναυτία, μουδιάσματα, μυϊκοί σπασμοί, αύξηση βάρους, δερματικά προβλήματα, κατάθλιψη, εξασθένηση, ευερεθιστικότητα, ταχυκαρδία, αϋπνία, προβλήματα όρασης, απώλεια ακοής, ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, αναπνευστικές δυσκολίες, κρίσεις ανησυχίας, γλωσσοδιάρροια, απώλεια γεύσης, σκοτοδίνη, απώλεια μνήμης και πόνοι συνδέσμων.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: