31.1.13

Ευελπίδων: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες του ΠΑΜΕ...
Ασκήθηκαν διώξεις στους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ και οδηγούνται στο αυτόφωρο για να δικαστούν, με την κατηγορία της παράνομης παραμονής σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας. Για την κατηγορία των... απρόκλητων φθορών, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα από την ασφάλεια.Κλειστά και τα δύο ρεύματα της Ευελπίδων, λόγω της συγκέντρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ παραμένουν, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους 35 συλληφθέντες, μετά τα επεισόδια χθες στο υπουργείο Εργασίας.
Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει νωρίτερα από την γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπως και από οποιονδήποτε δεν έχει άμεση σχέση με την υπόθεση, για λόγους τυπικούς, να μην παρευρίσκονται στην διαδικασία. Η Α. Παπαρήγα αποχώρησε από τα δικαστήρια πριν από λίγο.

Οι 35 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν μετά τις 9 το πρωί από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων. Κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές. Το ΠΑΜΕ είχε καλέσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και σε πορεία στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.Η συγκέντρωση, με κύριο σύνθημα "Η τρομοκρατία δε θα περάσει - Άμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών", βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι χθεσινές συλλήψεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν λόγο για «κυβερνητική καταστολή»,ενώ το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι τα μέλη του δεν προξένησαν καμία ζημιά στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10.30 το πρωί όταν στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο υπουργείο και ανέβηκαν στον 8ο όροφο του κτηρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Γιάννη Βρούτση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναφορά του υπουργού Εργασίας την Τρίτη ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».

Λίγο αργότερα, δυνάμεις των ματ συνεπλάκησαν με τους διαμαρτυρόμενους, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Τα πνεύματα οξύνθηκαν την ώρα που η αστυνομία οδηγούσε κάπιους από τους διαμαρτυρόμενους σε λεωφορείο, προκειμένου να προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους προσαχθέντες, που τελικά συνελήφθησαν, συνδικαλιστές πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μετέβησαν βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: