31.1.13

Σήμερα η εγκύκλιος, το καταστατικό, η διακήρυξη και οι πολιτικές θέσεις ενόψει συνεδρίου...

Τα πολιτικά κείμενα του συνεδρίου, από την εγκύκλιο και την διακήρυξη έως το καταστατικό και τις πολιτικές θέσεις αναμένεται να αναρτήσει σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, η Ιπποκράτους.
Τα κείμενα θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο ούτως ώστε ως...
την έναρξη του συνεδρίου στις 28 Φεβρουαρίου να έχουν γίνει οι απαραίτητες τροποποιήσεις ως προϊόν σύνθεσης των αντιπροτάσεων που θα κατατεθούν και θα προκριθούν.

Την ώρα που η Ιπποκράτους κλείνει τις οργανωτικές λεπτομέρειες του Συνεδρίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποιεί σημαντικές επαφές στο Βερολίνο με τους επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD.

Για την ακρίβεια σήμερα βλέπει κατά σειρά τους Φρανκ Σταινμαγιερ πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Πέερ Στάινμπρουκ υποψήφιο των σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία και Σίγκμαρ Γκάμπριελ πρόεδρο του SPD.

H επίσκεψή του πάντως στην γερμανική πρωτεύουσα επικεντρώνεται στην συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το γνωστό Think Tank FES, (Friedrich Ebert Stiftung), Ίδρυμα αντίστοιχο με το ΙΣΤΑΜΕ του ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό διότι στην συζήτηση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης και της Βουλής, αλλά και των εργατικών σωματείων, του βιομηχανικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες άμα τη επιστροφή του από το Βερολίνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει την πραγματοποίηση νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα όπως τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και η στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Το τελευταίο θέμα είχε συμφωνηθεί εξάλλου να μπει στην ατζέντα των κυβερνητικών εταίρων κατά την αμέσως προηγούμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όταν τέθηκε από τον κ. Βενιζέλο μαζί με το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Άρτεμις Παραδείσου
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: