31.1.13

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα...

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ και προαστιακό, θα κινηθούν σήμερα οι Αθηναίοι, λόγω της 24ωρης απεργίας. Τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς, δηλαδή μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, θα ...
κυκλοφορήσουν κανονικά καθώς λόγω της επίταξης οι εργαζόμενοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Απεργούν ακόμη οι γιατροί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Μαζί τους και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τα τρένα του ΟΣΕ και οι ναυτικοί ενώ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη των ωραρίου τους οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των απεργών έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα και οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Προαναγγέλλουν, επίσης, επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Απόβαση στην Αθήνα για το λουκέτο που μπαίνει σε νοσοκομείο της Ιεράπετρας ετοιμάζουν και οι γιατροί της περιοχής, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας».

Στάση εργασίας στο Δημόσιο

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Σε 24ωρη απεργία η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.

Δεμένα τα πλοία


Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 σήμερα το πρωί όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.

Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Κινητοποιήσεις αγροτών

Στους δρόμους θα βρίσκονται και οι αγρότες της Βοιωτίας που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Στη μαραθώνια συνέλευσή τους οι οδηγοί λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για σήμερα.

Εκ νέου Γενική Συνέλευση θα κάνουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Από τα μεσάνυχτα τα τρένα και τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: