31.1.13

Αντίθετο στις “ακραίες επιδείξεις πυγμής” της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ...


Τριγμούς προκαλεί στο κυβερνητικό οικοδόμημα η άκρατη χρήση αστυνομικής βίας κατά κοινωνικών εκδηλώσεων, με το ΠΑΣΟΚ να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και να διαχωρίζει τη θέση του από τις εκδηλώσεις αυτές.
Σε σημείωμα ...
άτυπης ενημέρωσης, που εξέδωσε η Ιπποκράτους, τονίζεται ότι «οι συνθήκες που περνάει η χώρα και η πορεία ανόρθωσής της, δεν επιτρέπουν ούτε παράλογες απαιτήσεις, ούτε μεθόδους του παρελθόντος, αλλά ούτε και ακραίες επιδείξεις πυγμής».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «είναι άλλο το να ζητάς να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή της χώρας και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και άλλο η άστοχη και υπερβολική χρήση αστυνομικών παρεμβάσεων».

Προσθέτει δε ότι «η κυβέρνηση οφείλει και να εξαντλεί τα περιθώρια του διαλόγου, να εξηγεί τις επιλογές της, να αποδεικνύει ότι -μέσα στους δημοσιονομικούς περιορισμούς- αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις. Ο διάλογος και η προσπάθεια συνεννόησης φυσικά και δεν μπορεί να υποκαθίστανται από τους μηχανισμούς καταστολής, γιατί αυτό δεν οδηγεί στον επιδιωκόμενο στόχο».

Προτρέπει δε σε «διάλογο, προτάσεις, λύσεις, για να βρούμε την κοινή συνισταμένη. Για να αντέξει η κοινωνία μέσα στην κρίση και να πάει η χώρα μπροστά με την υπέρβασή της».

Στο σημείωμα αναφέρεται με νόημα ότι «η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αποτελεί μια πράξη εθνικής ευθύνης. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συνεννόηση μπορεί να βγει ο τόπος από την κρίση. Η συμμετοχή μας στηρίζεται στις θέσεις μας, στις προτάσεις μας, στη φυσιογνωμία μας. Και βασικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας είναι ο κοινωνικός διάλογος. Η εξασφάλιση της συναίνεσης της κοινωνίας. Μόνο με τη συνεννόηση μπορούν να βρεθούν λύσεις. Και αυτό απαιτεί μια υπεύθυνη στάση από όλους».

Επικρίνει δε κάθε πλευρά, που επιλέγει «την τακτική της πόλωσης και του διχασμού» και η οποία τακτική «προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο». «Η τυφλή αναμέτρηση δεν οδηγεί σε λύσεις. Οι κλειστοί δρόμοι, τα κλειστά λιμάνια, οι πολυήμερες απεργίες στις συγκοινωνίες, τελικά δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση εις βάρος των πολιτών, της οικονομίας, της κοινωνίας. Αυτοί που εξορκίζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, με αυτές τις επιλογές τελικά τον προκαλούν» επισημαίνει επίσης το ΠΑΣΟΚ, στρεφόμενο και κατά των δυναμικών κοινωνικών αντιδράσεων...
http://www.tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: