31.1.13

Σε εξέλιξη οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας...


Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Σταδίου, ενώ κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της πορείας των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) προς το Σύνταγμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και της πορείας των νοσοκομειακών γιατρών.
Οι ... δύο πορείες ενώθηκαν στην οδό Σταδίου πριν από λίγο, ερχόμενοι από την πλατεία Κοτζιά οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και από το υπουργείο υγείας οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτύρονται για την «αυταρχική» απόφαση της κυβέρνησης «να ενεργοποιήσει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης, αντί να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ, ζητώντας του να πάρει πίσω το μέτρο της επίταξης, καθώς και να πιέσει την κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: