24.3.11

Δεν ζητούνται επενδυτές...


Εν μέσω βαθειάς οικονομικής κρίσεως, εκεί στην ΕΕΤΤ δεν εχουν καταλάβει τίποτα. Φαίνεται πως οι παχυλές αμοιβές που απολαμβάνουν οι διορισμένοι υψηλόβαθμοι μανδαρίνοι που διοικούν τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα αποτελούν γερή ασπίδα για τα δεινά που προκαλεί η κρίση. Για αυτό ισως και σκέφτονται να περιορίσουν το ... μεγάλο επενδυτικό ρεύμα που εχει σημειωθεί μπας και υπερθερμάνει την οικονομία και εχουμε αλλα προβλήματα...Σκέφθηκαν λοιπόν να βάλουν προσκόματα στην ανάπτυξη μιάς μικρής επιχείρησης για να μας δείξουν οτι αυτοί αποφασίζουν ποιός επενδυτής ειναι ή οχι ευπρόσδεκτος στις τηλεπικοινωνίες.
Πρόκειται για την περίπτωση της Rolaware, μιάς πρωτοπόρας επιχείρησης που αγόρασε πρό τριετίας ραδιοφάσμα από την WIND με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για να δώσει στην επιχειρηματική αγορά ευρυζωνικές υπηρεσίες πολύ υψηλών ταχυτήτων. Αφού οι προκάτοχοι της σημερινής διοίκησης της ΕΕΤΤ την ταλαιπώρησαν επί ενάμισυ έτος για να της δώσουν την πολυπόθητη αδεια λειτουργίας, ερχεται η σημερινή διοίκηση – αυτή που διόρισε στας δυσμάς του βίου της η Κυβέρνηση Καραμανλή – και προσπαθεί να εμποδίσει την λειτουργία της. Επικαλείται η ΕΕΤΤ οτι δήθεν η Rolaware δεν εχει αναπτύξει υποδομές, παραγνωρίζοντας εντελώς το γεγονός οτι έχει ήδη επενδύσει περί τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, οτι απασχολεί καταξιωμένους επιστήμονες και οτι χρησιμοποιεί για τις υπηρεσίες που παρέχει καθαρά ελληνική τεχνολογία.
Φαίνεται πως δεν αρέσει στους «μεγάλους» της αγοράς πως οι υπηρεσίες της Rolaware θα βρούν ανταπόκριση σε πολλούς σημαντικούς πελάτες των τηλεπικοινωνιών. Μήπως λοιπόν η ΕΕΤΤ αποφάσισε να παρέμβει για να μην ανατραπούν οι κατεστημένες ισορροπίες και οι μεγάλοι την πάθουν από τους μικρούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: