30.3.11

"Παρών" Καραμανλή στις επόμενες εκλογές μέσω Αντώναρου!


iefimerida.gr
Η φημολογία που θέλει τον Κώστα Καραμανλή να σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την πολιτική και να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για βουλευτής "σέρνεται" εδώ και καιρό. Όμως, από σήμερα, φαίνεται ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο απομακρύνεται και ο τέως πρωθυπουργός δηλώνει "παρών". Όχι, δεν έλυσε τη σιωπή του. Μίλησε πάλι μέσω τρίτου... "Ο Κώστας Καραμανλής είναι πολλά χρόνια βουλευτής Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσει να τιμά τη Θεσσαλονίκη", είπε σήμερα στην ΕΡΤ3 ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού, Ευάγγελος Αντώναρος. Ο κ. Αντώναρος, που όσοι τον ξέρουν λένε ότι "δεν κάνει τίποτα αν δε συνεννοηθεί με τον Καραμανλή", επιχείρησε να κλείσει ένα σενάριο που, κατά πληροφορίες, ενοχλεί πολύ τον προηγούμενο ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Καραμανλής "θα τιμήσει ξανά" τη Θεσσαλονίκη, λοιπόν. Παρότι στη λεωφόρο Συγγρού, στη "νέα Νέα Δημοκρατία", όπως άρεσκονται να τη λένε, θα τους άρεσε πολύ αν ο ίδιος ο προκάτοχος του Αντώνη Σαμαρά αποφάσιζε να "κρεμάσει τα παπούτσια του". Μπορεί ο νυν πρόεδρος του κόμματος, με διαδοχικές διαδικασίες από τη βάση, αλλά και ένα συνέδριο με διευρυμένο συνεδριακό σώμα, να έχει καταφέρει να ελέγξει τα όργανα της ΝΔ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το DNA του κόμματος έπαψε να είναι "καραμανλικό"...

Άλλωστε, τα σενάρια περί "επιστροφής Καραμανλή για να επανενώσει την Κεντροδεξιά"... ανεβάζουν την πίεση του Αντώνη Σαμαρά, αφού υπονομεύουν εξ αντικειμένου την προοπτική του να κυβερνήσει.

Πάντως, όσα στελέχη συνομιλούν με τον Κώστα Καραμανλή, πηγαίνοντας στο γραφείο του, στην οδό Παναγή Κυριακού στην πλατεία Μαβίλη, συνομολογούν ότι βλέπουν έναν άνθρωπο "ανακουφισμένο" μεν, αλλά... "ορεξάτο". Ο κ. Καραμανλής ανέκαθεν ήταν πολιτικό ζώο και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο στελεχών "καραμανλικών", γύρω από τον ίδιο.

Άρης Σπηλιωτόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Δημήτρης Σιούφας, Βαγγέλης Αντώναρος, Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος κ.α. συνομιλούν τακτικά με τον τέως πρωθυπουργό, ενώ ανήκουν σε αυτούς που δεν "αφορίζουν" τα 5,5 χρόνια της καραμανλικής διακυβέρνησης, σε αντίθεση με τους "σαμαρικούς".

Ίσως ο Κώστας Καραμανλής να διατηρεί επικοινωνία μαζί τους για να "ζυμώνεται" πολιτικά και να ανταλλάσσουν απόψεις. Αν, πάντως, τους χρειαστεί για οποιαδήποτε εσωκομματική κίνηση, εκείνοι θα είναι δίπλα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: