31.3.11

Στοιχεία για τον πρώην «γαλάζιο» υπουργό των 178 εκατ. ζητά η Βουλή...


Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών και υπεύθυνη για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών ζήτησε στοιχεία από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ που εντόπισε «πρώην γαλάζιο υπουργό με τραπεζικές καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ».

Η διακομματική επιτροπή υπό...

την προεδρία του Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη με τη συμμετοχή των βουλευτών Ντίνου Βρεττού (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιου Μπούρα (ΝΔ), Αντώνη Σκυλλάκου (ΚΚΕ), Βαΐτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ), Θεόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, καθώς και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποφάσισε με την συγκεκριμένη ενέργεια.

Ο λόγος της συγκεκριμένης κίνησης της επιτροπής όπως τονίστηκε από όλα τα κόμματα είναι ότι η συγκεκριμένη πληροφορία που κυκλοφορεί σαν φήμη χωρίς να
διαψεύδεται, ούτε να προσωποποιείται αφήνει έκθετο τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ.Αργύρης θα έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία.

Επιπλέον στην συνεδρίαση της επιτροπής εξετάστηκαν εκκρεμότητες από έλεγχους που αφορούσαν τη σύγκριση των τραπεζικών λογαριασμών δέκα πρώην υπουργών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλακεί σε συμβάσεις με την Siemens.

Στο πρώτο έλεγχο είχαν διαπιστωθεί διαφορές καταθέσεων και δηλωθέντων για τους Αναστάσιο Μαντέλη, Γιώργο Βουλγαράκη, Γιάννο Παπαντωνίου, Βύρωνα Πολύδωρα και Μιχάλη Λιάπη.

Τώρα διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος για τα στοιχεία των πρώην υπουργών Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιώργου Αλογοσκούφη, χωρίς να προσδιορίζεται, αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Συνεργάτες του πρώην υπουργού κ. Αλογοσκούφη σχολίαζαν: «Η προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού είναι απαράδεκτη. Τα στοιχεία του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού είναι κατατεθειμένα διαχρονικά με ακρίβεια και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, άλλωστε έχει δώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος».

Newscode με πηγές ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: