9.3.11

Κλειστά σχολεία από τον παγετό...


Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στην Καπανδριτίου - Καλάμου , στην Ανώνυμη οδό από την Καισαριανή προς τον Υμηττό, ενώ κλειστή είναι η λεωφόρος Φυλής από τη μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια. Κλειστή είναι, επίσης, η Λ. Πάρνηθος προς το τελεφερίκ και η Διονύσου από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Νέα Μάκρη.


Η τροχαία διέκοψε την... κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο.

Συνθήκες παγετού επικρατούν από νωρίς το πρωί και σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτός με την υποχρεωτική χρήση αλυσίδων, είναι ο δρόμος από τον Αγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από την Κερασιά προς το αναφερόμενο χιονοδρομικό κέντρο. Επίσης, ανοιχτός από τη Βέροια και τη Νάουσα είναι ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πτολεμαϊδας - Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χλμ., ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων μέσω της Βίγλας και του Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να είναι προσεχτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, τις πρωινές ώρες, λόγω των συνθηκών παγετού που επικρατούν σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές κοινότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των περιοχών Κηφισιάς, Ερυθραίας, Πεντέλης (Νέας και Παλιάς), Μελισσίων, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Εκάλης, Αμαρουσίου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Δροσιάς, και Πεύκης, όπως επίσης στους Θρακομακεδόνες, τον Διόνυσο, τη Χασιά, τη Φυλή, το Μαραθώνα, τον Βύρωνα, του Ζωγράφου, του Γαλατσίου, το Ψυχικό, Παπάγου, τη Φιλοθέη και τη Νέα Μάκρη.

Στην Αρτέμιδα κλειστά θα παραμείνουν το 2ο και 4ο δημοτικό, καθώς και το 2ο Γυμνάσιο.

Επίσης, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Ωρωπού.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα ορεινά χωριά των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Καρδίτσας (στις 9 θα ανοίξουν τα σχολεία στην πόλη της Καρδίτσας), Λάρισας, Τρικάλων, στα Τέμπη, το νομό Μαγνησίας, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τα ορεινά της Αιγιαλείας.

Απαγορευτικό απόπλου

Γενικό απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά εξέδωσαν οι Αρχές, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Εξαιρούνται τα δρομολόγια με προορισμό την Κρήτη, ενώ μόνο με κλειστού τύπου πλοία πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Κεραμωτής - Θάσου.

Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας - Πρίνου και Κυλλήνης - Ζακύνθου.

Η πρόγνωση του καιρού

Γενικά ηλιοφάνεια με ισχυρό παγετό στα δυτικά και βόρεια και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση, Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 9 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια και μόνο πρόσκαιρα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπουνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία γενικά ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία από -14 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Γρήγορα και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ανατολική Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες θα υπάρχουν νεφώσεις με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Νωρίς το πρωΐ τα φαινόμενα στη Βόρεια Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

Τέλος, για τα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη, της Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 Μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ τοπικά ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωϊνές ώρες.
ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: