1.3.21

Ακροδεξιός γκραφιτάς...


...ζωγραφίζει στον δήμο Αργυρούπολης...

Έναν ακροδεξιό γραφιτά επέλεξε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης για να «ντύσει» με graffiti τους τοίχους του κολυμβητηρίου της πόλης εν όψει των εορτασμών για τα... 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο ακροδεξιός αυτοαποκαλούμενος καλλιτέχνης «Εύρυτος» έχει στο ενεργητικό του πολλά φασιστικά έργα, με ναζιστικό, ισλαμοφοβικό, αντικομμουνιστικό και συνωμοσιολογικό περιεχόμενο, ενώ υπάρχουν και έργα του που προτρέπουν σε βία κατά μειονοτήτων.




Όπως αναφέρει το Info-war, σε ορισμένα σχέδια, που φέρουν την υπογραφή του, υπάρχει κάλεσμα να καούν μουσουλμανικά τεμένη. Σε άλλο, ο δημιουργός καλεί όλους τους «μπάσταρδους Αριστερούς» να αυτοκτονήσουν – όπως υποστηρίζει ότι έκανε και Άρης Βελουχιώτης, τον οποίο αποκαλεί «αδερφή».

Ο «Εύρυτος», έφτιαξε τις προσωπογραφίες 12 ηρώων της Επανάστασης, στους τοίχους του κολυμβητηρίου της Αργυρούπολης. Φορώντας κουκούλα φωτογραφήθηκε με τον Δήμαρχο, τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιο και αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ωστόσο η επιλογή του από τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και η επιλογή του συγκεκριμένου γκραφιτά εκθέτει και τον ίδιο.




Το περιεχόμενο των έργων του «Εύρυτου» είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον και του φυγόδικου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού. Τη συνομιλία τους έχουν κρατήσει χρήστες του twitter, και την επανεμφάνισαν στα social media, αποδεικνύοντας τις ναζιστικές θέσεις του γραφιτά με την κουκούλα...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: