30.3.21

Νεά στοιχεία στην υπόθεση Βαλυράκη...


Ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη λαμβάνει απρόσμενη τροπή, καθώς τα νέα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα, πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχασε την ζωή του από εγκληματική ενέργεια. Συγκεκριμένα, η σύζυγος του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, μετά την... ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έρευνας, δήλωσε το εξής:

 «Σήμερα πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ο σύζυγός μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπό μας ….». 

 Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Το σώμα του 78χρονου βρέθηκε στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του. 

  Τι  είπε  η ιατροδικαστής
 «Δεν χτυπήθηκε μόνο από την προπέλα ο Σήφης Βαλυράκης, αλλά και από άλλα όργανα» σημειώνει η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου στην έκθεσή της φέρνοντας τα πάνω κάτω. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ιατροδικαστής σημειώνει: «Αν δεχθούμε οτι οι δύο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γινει συμπληρωματική έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση». 

Την ίδια ώρα η οικογένεια του πρώην υπουργού μιλά πλέον για εγκληματική ενέργεια με την έρευνα να λαμβάνει νέες απίστευτες διαστάσεις. Σημειώνεται, ότι η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη έχει εξ αρχής μιλήσει για ανθρωποκτονία και συγκεκριμένα σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε ατύχημα. Συγκεκριμένα, η Μίνα Παπαθεοδώρου σε επιστολή που είχε στείλε προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, σημείωνε πως «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βέβαια η εκδοχή της ανθρωποκτονίας»....


Δεν υπάρχουν σχόλια: