31.3.21

Ο Τσίπρας προειδοποιεί με… προανακριτικές στο μέλλον...


Παρότι οι δημοσκοπήσεις δεν αφήνουν προσώρας κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου αρκετοί είναι βέβαιοι ότι θα… γυρίσει ο τροχός. 

Μάλιστα, χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να κρύψει τη βεβαιότητά του, με μία αποστροφή του... λόγου του στη Βουλή, κατά την συζήτηση για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Αφού «κεραυνοβόλησε» την κυβέρνηση για την επιλογή της να «στήσει ειδικά δικαστήρια με 70 νεκρούς τη μέρα», ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μία… ευθεία προειδοποίηση: «Και αναρωτιέμαι: Εμείς πόσες προανακριτικές επιτροπές να προκαλέσουμε μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση; Δε θα ξέρουμε από που να το πιάσουμε και από που να το αφήσουμε, σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό». 

Προσέξτε: όχι «αν έρθουμε στην εξουσία», ούτε καν «όταν έρθουμε στην εξουσία» (που είναι χρονικοϋποθετικό). Ο πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη φράση «μόλις έρθουμε στην εξουσία», με ό,τι συνεπάγεται αυτό και ως προς το πώς «διαβάζει» τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά και αναφορικά με το… σημειωματάριο που κρατούν στην Κουμουνδούρου για σημερινές όζουσες υποθέσεις…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: