30.3.21

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής το ΚΙΝ.ΑΛΛ...


Τη σύμπλευση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε το Κίνημα Αλλαγής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Κώστας Σκανδαλίδης, τάχθηκε υπέρ της σύστασης προανακριτικής κατά του πρώην υπουργού για την υπόθεση των... τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016, τονίζοντας ότι στόχος του κόμματος του δεν είναι να ενοχοποιήσει κανέναν αλλά να ριχτεί άπλετο φως και να μην μείνει καμία σκιά. «Η θέση μας είναι προφανής και χωρίς προκατάληψη για αυτήν την υπόθεση. 

Όλα στο φως, χωρίς καμία καχυποψία στη δικαιοσύνη, με σεβασμό στις αποφάσεις της αλλά και σεβασμό στα δικαιώματα του ελεγχόμενου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης. Παράλληλα, έκανε λόγο για αμείλικτα ερωτήματα που υπάρχουν και πρέπει να απαντηθούν τόσο σε ό,τι αφορά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών όσο και στη σημερινή προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ, ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τακτική συμψηφισμού και αντιπερισπασμού.

 Αποχή η επιλογή του ΜέΡΑ25 

Την αποχώρηση του ΜέΡΑ25 τόσο από τη συζήτηση και την ψηφοφορία, όσο και τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Νίκου Παπά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας ως «επαίσχυντη», την όλη διαδικασία. Παράλληλα, επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «οπερέτα» την αντιπαράθεση τους και τονίζοντας ότι το ΜέΡΑ δεν θα γίνει συνένοχο στη συμπαιγνία τους. 

 ΚΚΕ: Συγκαλύπτουν τις βαθύτερες αιτίες 

«Πλείστες όσες προανακριτικές, εξεταστικές επιτροπές συστήνονται, προσφέρουν θέαμα, και στο τέλος απλά συγκαλύπτουν τις βαθύτερες αιτίες της διαπλοκής των διαφόρων αστικών κομμάτων με τα διάφορα επίσης οικονομικά κι επιχειρηματικά συμφέροντα» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Την ώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο, τα ρεκόρ, σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους, το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό, όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει και χρυσές δουλειές από πάνω, την ώρα που επιβάλλονται νέα σούπερ μνημόνια, τι πιο βολικό, τι πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για τη σύσταση μιας ακόμη προανακριτικής επιτροπής...» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας... 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: