31.3.21

Μην ξεχαστούν στην Κίνα...


...οι εννέα Έλληνες ναυτικοί...

Το θέμα του φορτηγού πλοίου “Angelic Power”, που παραμένει αγκυροβολημένο στην Κίνα επί δύο μήνες και πλέον, με εγκλωβισμένο 22μελές πλήρωμα, εννέα εκ των οποίων είναι Έλληνες ναυτικοί, επαναφέρει στη... Βουλή ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης.

«Ο περιορισμός του πλοίου και ο πολύμηνος εγκλωβισμός του, έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε μία βαρύνουσα ‘ανθρωπιστική κρίση’», αναφέρει ο ίδιος σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Εξωτερικών, τονίζοντας ότι πέραν της σοβαρής έλλειψης τροφίμων, καυσίμων και λοιπών αναλώσιμων, αρκετά μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι τέτοια φαινόμενα θίγουν την αξιοπιστία του ελληνικού κράτους, ζητά να μάθει ποιες ενέργειες έχουν ήδη γίνει και σε ποιες προτίθενται να προχωρήσουν, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης και άμεση παροχή υγειονομικής βοήθειας, τροφίμων και άλλων απαραίτητων ειδών για την καλή υγεία των επιβαινόντων στο πλοίο, αλλά και πώς θα δρομολογηθεί στη συνέχεια ο απεγκλωβισμός τους και ο επαναπατρισμός των Ελλήνων ναυτικών. Για να δούμε…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: