28.9.20

The Mall: Αυθαίρετο ετών... 15!...

Ούτε ο φόρος μεταβίβασης του οικοπέδου δεν έχει καταβληθεί ακόμα!...

Μπάμπης Πολυχρονιάδης

Από την οικονομική έκθεση για τα αποτελέσματα εξαμήνου που έδωσε η Lamda Development στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα προκύπτει ότι η «νομιμοποίηση» του Mall δεν έχει ολοκληρωθεί, κι ενώ σε δύο μήνες κλείνουν 15 χρόνια από τα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου, η εταιρεία οφείλει ακόμη το... φόρο μεταβίβασης 16,3 εκατ. ευρώ για το οικόπεδο όπου αυτό κτίστηκε!

Πριν φτάσουμε στο θέμα της «νομιμοποίησης» ας θυμηθούμε περιληπτικά πώς στήθηκε αυτό το μέγα σκάνδαλο:

- To 2001 ο τότε δήμαρχος Αμαρουσίου Π. Τζανίκος συνάπτει μία σύμβαση με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας προκειμένου ο δήμος Αμαρουσίου να χτίσει τα σπίτια που θα έμεναν οι δημοσιογράφοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο ΟΕΚ παραχωρεί οικόπεδο 43 στρεμμάτων.
- Ο Δήμος Αμαρουσίου φτιάχνει Δημοτική Επιχείρηση με αντικείμενο την σύμβαση με τον ΟΕΚ και πουλάει την επιχείρηση στην Lamda Development, η οποία αποφασίζει να κτίσει στο εν λόγω οικόπεδο όχι τα σπίτια (σ.σ. που τελικά έγιναν από την κάτω πλευρά των γραμμών του ΗΣΑΠ) αλλά το εμπορικό κέντρο 80.000 τ.μ. αντί για κάποιες ήπιες εμπορικές χρήσεις (παντοπωλείο, κομμωτήριο κτλ) για τις ανάγκες των... δημοσιογράφων του 2004.
- Η Βουλή γίνεται πολεοδομία για χατίρι του ομίλου Λάτση, στην οποία ανήκει η Lamda Development, και με νόμους του δίνει οικοδομική άδεια με συντελεστή δόμησης «απαγορευμένο» για την περιοχή που εκτός των άλλων είναι και αμιγούς κατοικίας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

πηγη e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: