30.9.20

Το δις εξαμαρτείν…


Ως το… δις εξαμαρτείν της κυβέρνησης περιγράφει τη λίστα Πέτσα ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος.

Και αυτό διότι αν η... περίφημη ‘λίστα Πέτσα’, με την οποία διανεμήθησαν 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για την καμπάνια κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού την περασμένη άνοιξη, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, η σημερινή στάση της κυβέρνησης δεν δείχνει κατά την Χαριλάου Τρικούπη να διαφέρει σημαντικά.

Ειδικότερα, η νέα τροπολογία Πέτσα, που υπερψηφίστηκε από την κυβέρνηση, δίνει ξανά το δικαίωμα να μοιραστεί δημόσιο χρήμα, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ αυτή την φορά και πάλι χωρίς κριτήρια και με απευθείας ανάθεση. «Πρόκειται για απόφαση πολιτικού κυνισμού. 

Όχι για το μέγεθος ή την ουσία, αλλά την διαδικασία. Γιατί σε μια δημοκρατία σε καραντίνα, η διαφάνεια και η λογοδοσία αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και λειτουργούν εξισορροπητικά στις τάσεις αυθαιρεσίας της κάθε κυβέρνησης», γράφει σε άρθρο του στο ieidiseis.gr, ο κ.Βλάχος, αντιπροτείνοντας τον ορισμό κριτηρίων για τη χρηματοδότηση των μέσων, όπως περιγράφονταν και στην τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής. 

Ειδικά για την τελευταία, σημειώνει ότι η κυβέρνηση την αγνόησε παντελώς και «επέλεξε να πορευθεί ξανά στην αλαζονική οδό των κλειστών συστημάτων που εκπροσωπεί, χωρίς κριτήρια, χωρίς διαφάνεια, χωρίς ενσυναίσθηση του κλίματος που διαμορφώνεται σταδιακά στην κοινωνία»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: