29.9.20

Βγάζουν ψεύτη τον Μηταράκη...


ΒΙΝΤΕΟ

Μετωπική επίθεση και μάλιστα ιδιαίτερα έντονη τόσο από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, όσο και από τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο, δέχθηκε ο Νότης Μηταράκης με αφορμή τα σχέδια του... υπουργείου Μετανάστευσης να μεταφέρει μεγάλο αριθμό μεταναστών στη νέα δομή των Θερμοπυλών και κυρίως τις τοποθετήσεις του.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του κυρίου Μηταράκη ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν ενημερωμένη και σύμφωνη γι αυτή την κίνηση εξόργισαν αμφότερους που προχώρησαν σε επίσημη διάψευση.

Σπανός: Ίχνος αλήθειας

Απαντώντας σε ερώτηση των τοπικών Μ.Μ.Ε. ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός τόνισε χαρακτηριστικά: «Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει δεν έχει ίχνος βάσης και αλήθειας. Δεν γίνεται στην περιφέρεια η οποία είναι πρώτη σε φιλοξενία προσφύγων στην ενδοχώρα να μιλούμε για επέκταση δομών, νέες δομές και για αύξηση του αριθμού των προσφύγων και αυτό να μην συζητείται για τη υπόλοιπη επικράτεια. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τις ιστορικές Θερμοπύλες. Έχουμε σταθεί αρωγοί και με το παραπάνω στο ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα…».

Ο δε δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραϊσκός εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται:

«Δεν θα παρακολουθήσουμε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου στα επικοινωνιακά του τερτίπια. Έχουμε δώσει προ πολλού εξετάσεις τόσο για την υπεύθυνη στάση μας απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο και για την ευαισθησία μας και δεν του επιτρέπουμε την οποιοιδήποτε αιχμή.

Τίποτε δεν μπορεί να αναπληρώσει το γεγονός ότι σχεδίαζε στα κρυφά και χωρίς ποτέ να ενημερώσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αποτυπωθεί από την πρώτη στιγμή γραπτά και έχουν κατατεθεί».

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: