7.9.20

Οδεύει προς την τελική πρόκληση ο Ερντογάν;...


Στέλνει το Oruc Reis στα 6 ν.μ. από τη Ρόδο...

 Την τελική του πρόκληση φαίνεται πως σχεδιάζει να εκτελέσει ο Ερντογάν την ίδια ώρα που από όλες τις πλευρές του ασκούνται πιέσεις να... σταματήσει όλες τις παράνομες ενέργειές του για να ξεκινήσει ο διάλογος με την Ελλάδα. 

 Ο ίδιος, αντίθετα, με μια ακατανόητη εμμονή δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει με τα φρένα σπασμένα την πορεία προς τον τοίχο. Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της καθεστωτικής εφημερίδας Yeni Safak (εσχάτως, όλες οι κινήσεις προαναγγέλλονται από αυτήν) η Τουρκία θα ανανεώσει την παράνομη navtrex που τυπικά λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου, ως τις 25 του μήνα. Και μάλιστα με βάση τη νέα αυτή navtex για το ερευνητικό Oruc Reis θα «δεσμευθεί» χώρος βορειότερα, ως τα όρια των χωρικών μας υδάτων στα 6 μίλια από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

 Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Yeni Safak 


Σημειώνεται, δε, ότι το σχεδόν πολεμικό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας τιτλοφορείται «Οι προσευχές 83 εκατομμυρίων είναι μαζί σου» με αφορμή ένα χυδαία προπαγανδιστικό video που ανέβασε χθες το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, στο οποίο o επικεφαλής της φρεγάτας Gediz εμφανίζεται να συνομιλεί με τον κυβερνήτη του Oruc Reis.

 «Καμία παραβίαση του δικαίου, και εκφοβισμός δεν θα γίνουν ανεκτά στην περιοχή. Ελπίζουμε να μας δώσετε τα καλά νέα που περιμένει το έθνος μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας στη θάλασσα».

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Oruc Reis λέει: «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σας αποφασισμένοι και χωρίς φόβο για τα δικαιώματα της χώρας μας». 

 Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Sozcu στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στέλνοντας στα ελληνικά νησιά (Κω, Λέρο, Σύμη, Καστελόριζο, Χίο, Λέσβο) 540 στρατιώτες επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει. 

 Κι όλα αυτά, λίγα μόλις 24ωρα από το προηγούμενο δημοσίευμα της ίδια εφημερίδας που έκανε λόγο για έρευνες εντοπισμού πετρελαϊκών κοιτασμάτων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του υποτιθέμενου τουρκολιβυκού μνημονίου... 

 Hellas Journal με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, Haber 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια: