20.9.20

Κάλεσμα συμπόρευσης...















...απηύθυνε ο Κουτσούμπας από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ (ΒΙΝΤΕΟ)...
Ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες έστειλε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην χθεσινη του ομιλία στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ, με βάση το... σύνθημα του Φεστιβάλ: «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε ν' "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή».

Όπως τόνισε, «δεν είναι υπερβολή, σήμερα στον 21ο αιώνα, να έχουμε σταθερή δουλειά με καλό μισθό και δικαιώματα, να απολαμβάνουμε υψηλού επιπέδου Υγεία, Παιδεία, να έχουμε υψηλής ποιότητας Πολιτισμό, Αθλητισμό, να ζούμε σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Μπορούμε! Τέτοιο σχέδιο έχει το ΚΚΕ. Σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, που φωτίζει µε το ανατρεπτικό του πρόγραμμα τον δρόμο για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, µε τον λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Αυτή είναι η νέα κοινωνία, όχι μόνο που την οραματιζόμαστε, αλλά που παλεύουμε σε καθημερινή βάση να τη φέρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται κοντά μας. Σοσιαλισμός! Για να νικήσει η ζωή!».  



Πρόσθεσε πως το φετινό φεστιβάλ «γίνεται ξεχωριστό γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα. Γιατί ταρακουνάει τις συνειδήσεις που βομβαρδίζονται καθημερινά από διάφορα όπως το "τίποτα δεν αλλάζει" ή το δηλητηριώδες "δεν υπάρχει χώρος για αγώνες, πρέπει να έχουμε εθνική ομοψυχία"».

Μιλώντας για το σύνολο των εξελίξεων με την κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων υγείας ακόμα και των μητροπόλεων του καπιταλισμού, την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, την όξυνση των επικίνδυνων ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων και των αστικών τάξεων κάθε χώρας που εκδηλώνονται με κάθε αφορμή ακόμα και με το εμβόλιο (για τον Covid 19) τόνισε ότι αυτοί οι παράγοντες είναι αλληλοτροφοδοτούμενοι.

«Πρόκειται για τα αδιέξοδα, τη βαρβαρότητα, τη σήψη του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που καλούνται να τα πληρώσουν οι λαοί ακόμη και με την ζωή τους, σε περιπτώσεις πολεμικών εμπλοκών. Είναι αυτό που πολύ εύστοχα αποτυπώθηκε, με αφορμή την πανδημία, στο σύνθημα "ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός ιός"!» υπογράμμισε.

 Έκανε αναφορά στα εξωτερικά θέματα, μιλώντας για ισχυρούς ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κυρίως ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. από τη μία μεριά και τη Ρωσία και την Κίνα από την άλλη, στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Όσο για την οικονομία, σημείωσε πως οδηγός της κυβέρνησης είναι το λεγόμενο σχέδιο Πισσαρίδη «που συμπεριλαμβάνει όλες τις πάγιες επιδιώξεις του ΣΕΒ, των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, συνολικά των μονοπωλιακών ομίλων» και περιλαμβάνει ακόμα πιο αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στον συνδικαλιστικό νόμο.

Στο τέλος της ομιλίας του, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Παύλου Φύσσα, του Θάνου Μικρούτσικου, του μέλους της ΤΕ Ζωγράφου του ΚΚΕ και δημοτικής συμβούλου Μαρίας Γεωργίου και του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και εμβληματικής μορφής του αγροτικού κινήματος Βαγγέλη Μπούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: