13.8.20

«Κίνδυνος για όλη την Αν. Μεσόγειο η παραβατικότητα της Τουρκίας»...

Ν. Δένδιας: «Κίνδυνος για όλη την Αν. Μεσόγειο η παραβατικότητα της Τουρκίας»
 Τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραβατικότητα της Τουρκίας για όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το Ισραήλ, όπου...

συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μετά τις συνομιλίες με τους Ισραηλινούς ανώτατους αξιωματούχους, ευχαρίστησε την ισραηλινή κυβέρνηση για την ξεκάθαρη θέση που έχει λάβει στο θέμα καταδικάζοντας τις τουρκικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Ωστόσο, στις επαφές του Νίκου Δένδια δεν συζητήθηκαν μόνο οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και οι τρόποι εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, που όπως είπε «διανύουν την καλύτερη περίοδό τους».


Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed, αλλά και για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Τέλος, συζήτησαν και το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας και τους τρόπους για να ανοίξουν υπό όρους τα ελληνικά σύνορα για τους Ισραηλινούς τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: